• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Kunstgras accessoires

Bij de installatie van kunstgras zijn meerdere accessoires nodig welke voor steun zorgen of om het kunstgras op de juiste manier te kunnen leggen. Het verschilt per situatie welke extra benodigdheden het kunstgras nodig heeft. Onderstaande producten leveren wij uit voorraad zodat u gelijk aan de slag kan!

Kunstgras accesoires voor top resultaat!

kunstgras-ondergrondKunstgras ondergrond

Het begint allemaal met de juiste ondergrond. Dit is erg belangrijk! Per situatie verschilt het wat de beste ondergrond voor onder het kunstgras is.

 

kunstgras-drukverdeeldoekDrukverdeeldoek

Kunstgras heeft drukverdeeldoek nodig. Dit onderdoek zorgt voor een goede stabilisatie van de ondergrond, zodat het kunstgras netjes en strak blijft liggen gedurende de jaren. Kunstgras vormt zich naar de ondergrond, dus wanneer er dalen zijn ontstaan zal het kunstgras ook in dit dal gaan. Door het drukverdeeldoek wordt dit tegengehouden en kunnen ligstoelen en zwembad gewoon geplaatst worden.

kunstgras-geotextielGeotextiel

Ook geotextiel komt tussen de ondergrond en het kunstgras. Het is minder dik en lichter dan drukverdeeldoek. Het zorgt voor stabilisatie van de ondergrond en gaat onkruid tegen.

 

kunstgras-instrooizandInstrooizand

Het zand is speciaal gedroogd en rond gebrand en zal bij het invegen meteen onderin de grasmat verdwijnen waarna het de kunstgrasmat stevigheid en gewicht geeft. Speelgras moet altijd worden "ingezand", meer kilo's per vierkante meter dan landscaping grass. Speelkunstgras wordt intensief gebruikt, dus het zand geeft steun. Dit bewijst dat het "inzanden" van kunstgras alleen maar goed is.

kunstgras-tapeKunstgras tape

Kunstgras wordt geleverd op rollen van vier meter breed. Om twee stukken kunstgras aan elkaar te leggen, wordt kleefband gebruikt. Dit is een soort sterke tape waar een vliesje afgetrokken wordt. Eén kant plakt, waardoor de twee kunstgrasmatten aan elkaar geplakt kunnen worden. Dit kleefband is geschikt voor de kleinere lijmnaden. Ook voor diegene die het kunstgras zelf legt, is dit een makkelijk product.

kunstgras-lijmKunstgraslijm

Voor de langere lijmnaden en intensief gebruik van het kunstgras gebruiken we vloeibare lijm samen met lijmband. Dit geeft een supersterke hechting waarna het kunstgras niet losgaat. Het is belangrijk dit precies toe te passen. Ook voor kunstgras sportvelden en speelvelden van kunstgras wordt deze combinatie gebruikt. 

kunstgras-hakenKunstgrashaken

Om het kunstgras aan de ondergrond vast te zetten, kunnen U-vormige pinnen gebruikt worden. Garden Sense gebruikt deze vrijwel niet tot nauwelijks. Dit omdat de mat altijd nog iets 'werkt'. Hierdoor kunnen ongewenste plooien ontstaan die de kunstgras mat minder mooi maken. Kunstgraspinnen worden veelal gebruikt om, zoals bij speeltoestellen, de mat steun te geven en vast te zetten aan de ondergrond.

kunstgras-kitKunstgras kit

De kunstgras kit is in tube vorm. Het is dezelfde kunstgraslijm als de 1 componentenlijm maar dan in een handig kit vorm. Makkelijk doseren en handig te gebruiken bij het verlijmen van een kleine kunstgras naad maar ook om het kunstgras vast te plakken aan beton.
 

kunstgras-valdempingValdemping

Valdemping verhoogt de speelbaarheid en de veiligheid van het kunstgrasveld. Daarnaast zorgt het voor een comfortabele en natuurlijke demping. Onder speeltoestellen zorgt het voor veiligheid, omdat deze ondergrond zachter is dan zand. Vanwege de dempende werking van dit product, wordt de kunstgrasmat ondersteund en komt direct weer terug in de oorspronkelijke positie. 


Drainage-mat-kunstgrasDrainagemat

De drainage mat kan toegepast worden wanneer het water niet goed afgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld op balkon en dakterras. Daarnaast geeft het een zacht ondergrond.

 

Kunstgras benodigheden en tips

Zelf kunstgras leggen is niet moeilijk, maar vereist wel enige aandacht. Met de leginstructies van Garden Sense wordt het kunstgras leggen eenvoudiger!

Bekijk onze video waarin wij het hele proces doorlopen.

Hebt u een complexe tuin met hoogteverschillen, hoeken en uitsparingen? Dan raden wij u aan het kunstgras te laten leggen door de vakman. Wij beschikken over een deskundig installateur die u het kunstgras strak en passend in uw tuin kan installeren. Wanneer dit goed gedaan wordt, kunt u langer van uw kunstgras genieten.

Yoni Garden Sense

Wat onze klanten zeggen

"

"Heel erg goed geholpen, en snel, zelfs in deze corona tijd. Yoni denkt mee en geeft goede adviezen. Wij zijn dik tevreden. Bedankt voor de goede service!!"


Familie uit Best - Januari 2021

''Dag Yoni & John Gister, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2020

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2020

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juli 2020

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - 2020

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2020

Nieuws ontvangen over acties en aanbiedingen van Garden Sense?