• 15 jaar garantie

 • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

 • ​Service en advies​

 • Installatie van a tot z

 • Levering uit voorraad

 • Advies aan huis

Kunstgras leggen

Wanneer u de keuze heeft gemaakt om voor kunstgras te kiezen, moet het geheel gelegd worden. Maar hoe leggen we kunstgras? Er zijn twee opties:

Weet u nog niet of u de aanleg van het grastapijt zelf gaat doen of de werkzaamheden uitbesteed, dan zullen wij de stappen die genomen dienen te worden voor het plaatsen van kunstgras kort op een rijtje zetten.

 

In 5 stappen genieten van uw tuin!

 • 1. Advies

  Kom langs in onze showtuin en ontdek de mogelijkheden. Wij geven een goed advies

 • 2. Keuze maken

  Kies de soort kunstgras die u aanspreekt en het beste bij uw situatie past

 • 3. Offerte

  Ontvang een offerte op maat, geheel vrijblijvend.

 • 4. Afspraak maken

  Samen kiezen we een datum om het kunstgras van a tot z te installeren.

 • 5. Genieten

  Geen zorgen meer. Alleen maar genieten van uw tuin en vrije tijd!

Hoe ziet het plaatsen van kunstgras eruit?

1) Voorbereiden grondwerk

Voordat het kunstgras gelegd kan worden, dient het oude gazon verwijderd te worden. Ook ander tuinafval moet worden afgevoerd. Eventuele bestrating, wortels van struiken en bomen of andere verteerbare grond moet afgevoerd worden.

2) Nieuwe ondergrond

De ondergrond welke onder het kunstgras aangebracht wordt dient sterk en waterdoorlatend te zijn. Dit kan geel zand zijn maar granulaat is nog beter. Dit is een sterker product waardoor dit zandbed ook minder dik hoeft te zijn. Bij geel of wit zand dient het zandbed minimaal 10 centimeter dik te zijn, bij granulaat is dit 6 centimeter.
Het zandbed dient te worden aangetrild en daarna geëgaliseerd zodat het een strakke nieuwe basis vormt.

3) Installatie van het product

Wanneer het zandbed klaar is dient er drukverdeeldoek of geotextiel gelegd te worden. Per situatie verschilt het welk drukverdeeldoek van toepassing is. Eventueel kan er gekozen worden voor valdemping of een kunstgras drainage. Daarna wordt het kunstgras aangebracht met de vleug in de juiste richting. Lijmnaden dienen gelijmd te worden en het kunstgras wordt op maat gesneden. 
Als laatste wordt het kunstgras ingevuld met speciaal instrooizand. Het geheel wordt opgeborsteld zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan.

kunstgras leggenLaat ik mijn kunstgras plaatsen of breng ik het zelf aan?

Die keuze is geheel aan u. Wij ervaren dat mensen met een simpel stukje kunstgras en die zelf al handig zijn, het werk wel aan durven. Maar mensen met een tuin met kronkels en veel lijm en snij werk kiezen er vaak voor om dit risico niet te nemen. 
Ook zijn er verschillende stappen welke u zelf kunt doen en welke u kunt uitbesteden. Zo kunt u het grondwerk bijvoorbeeld zelf doen en het kunstgras laten leggen door de vakman. Dit bespaart geld maar u weet wel zeker dat het kunstgras goed geplaatst wordt.

Allereerst is de keuze voor de juiste kwaliteit kunstgras belangrijk, daarna de aanleg. Deze aanleg van kunstgras uitbesteden? Lees verder over kunstgras laten leggen, bij vragen helpen wij u graag!
Toch de aanleg van kunstgras zelf doen? Op onze pagina kunstgras zelf leggen geven wij u tips en kunt u instructies downloaden.

Graag alles stap voor stap uitgelegd hebben? Bezoek onze kunstgras showtuin of bel ons.

John Garden Sense

Wat onze klanten zeggen

"

Op 27 november zijn we een kijkje gaan nemen bij Garden Sense. Door een mooi aangelegde tuin met diverse kunstgras varianten, kregen wij al snel een goed beeld van de verschillende kunstgrassoorten. Je kunt het zien en voelen en dat is erg prettig. Dankzij de gemoedelijke ontvangst en de professionele houding van Yoni, hebben wij nog diezelfde dag besloten om voor het kunstgras van Garden Sense te gaan en wel voor de GS WILD. Waarom de GS WILD: Door de kleur en lange (wilde) sprietlengte gaf dit voor ons de meest natuurlijke uitstraling. Op 8 december is het kunstgras al door John gelegd en het ziet er ontzettend mooi, strak en niet geheel onbelangrijk: erg natuurlijk uit! Kortom: Wij zijn een blije klant!


Sjors & Kim uit Bladel - Februari 2017

"Omdat wij al 3 keer graszoden hadden gelegd en al twee keer gras ingezaaid hadden en er telkens een hoop mos, onkruid en kale plekken kwamen, hebben we besloten kunstgras te laten leggen. We zijn op zoek gegaan en kwamen uit bij Garden Sense in Oirschot. Waauw, wat hebben ze daar veel keus! Van de eigenaar John kregen we ook goede uitleg over hoe we het zouden moeten leggen of hoe het gelegd zou moeten worden. Uiteindelijk hebben we besloten dat we het door hen zouden laten leggen. Geweldig wat een nette, gezellige, maar vooral harde werker, en hij nam ook al ons oude gras en zand mee. John nogmaals bedankt , het gras ligt er perfect in. De tuin ligt er nu mooi bij en we hebben er nu al plezier van!"


Ben & Joke uit Eindhoven - Juni 2018

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2016

Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken.


Meneer van Esch - Juli 2018

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Liese-Rixt en Bart - Februari 2019

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - maart 2017

Wij zijn zeer goed geholpen door Yoni en de keuze was divers. Het aanleggen door John verliep precies zoals was doorgesproken en het ziet er perfect uit. Een aanrader!!!!


Familie de Kort uit Udenhout - Maart 2019

Nieuws ontvangen over acties en aanbiedingen van Garden Sense?