• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Kunstgras leggen

Stelt u zich voor: u wordt 's ochtends wakker en merkt dat het zonnetje zacht door uw gordijnen schijnt. U staat op en loopt rustig naar beneden, genietend van de stilte van de vroege ochtend. In de keuken zet u een heerlijk kopje koffie. Met uw kopje in de hand opent u de achterdeur en stapt naar buiten, waar de frisse ochtendlucht u verwelkomt. Uw blote voeten raken het koele gras, en u voelt de zachte grassprietjes tussen uw tenen. Hoe lekker zou dat zijn? 

Hoe leggen we kunstgras? 

Er zijn 2 manieren om kunstgras te leggen, namelijk: zelf kunstgras leggen of kunstgras laten leggen. Als u zelf handig genoeg bent is de optie zelf leggen de beste keuze. Voor het laten leggen komen onze specialisten bij u thuislangs om de klus te klaren. 

Hoe ziet kunstgras leggen precies eruit? 

Stap 1: Ondergrond voorbereiden op het kunstgras leggen 

Voordat u of onze specialisten het kunstgras kunnen leggen, dient de ondergrond in orde gemaakt te worden. Dit is een zeer belangrijke stap in het proces omdat je met een goede basis langer kan genieten van uw kunstgrasmat.  

Stap 2: Nieuwe ondergrond voor het leggen van kunstgras 

De ondergrond onder het kunstgras moet sterk, stabiel en waterdoorlatend zijn. We raden granulaat aan in plaats van geel zand. Sinds 2007 werken we al met dit type zand, omdat het sterker is en het zandbed dunner kan zijn. Bij geel of wit zand moet het zandbed minimaal 10 centimeter dik zijn, terwijl bij betongranulaat 5 centimeter voldoende is. Het zandbed moet worden aangedrukt, geëgaliseerd en uitgevlakt voordat het kunstgras kan worden gelegd, zodat het een strakke nieuwe basis vormt. 

Stap 3: Kunstgras leggen 

Als de bovenstaande stappen goed zijn doorlopen, zijn we klaar om het kunstgras te leggen. Leg een drukverdeeldoek of geotextiel boven de ondergrond. Per situatie verschilt het welk drukverdeeldoek van toepassing is. Eventueel kan er gekozen worden voor valdemping of een kunstgras drainage.  

Vervolgens wordt het kunstgras geïnstalleerd met de vezels in de juiste richting. De naden moeten worden gelijmd en het kunstgras wordt op maat gesneden. Als laatste wordt het kunstgras gevuld met speciaal instrooizand. Het geheel wordt opgeborsteld zodat de grassprieten mooi rechtop komen te staan. 

Download leginstructies

 

kunstgras leggen, hoe en de prijs

Kunstgras leggen; wat is de prijs? 

Bij ons kunt u uitgaan van hoge kwaliteit kunstgras. De prijs van het leggen van kunstgras varieert tussen de €5 en €15 euro/m2. Daar komt de prijs voor het grondwerk en het kunstgras en de materialen nog bij. Ook voor grote aanvragen zijn wij beschikbaar. Benieuwd wat de exacte prijs is? Vraag eenvoudig een offerte aan. Voor meer informatie verwelkomen wij u ook graag in onze showtuin. Daar staan onze specialisten voor u klaar om u te voorzien van de juiste begeleiding.  

 

installeren-gazon-kunstgras leggen-gazon-van-kunstgras leggen-van-kunstgras-gazon

John Garden Sense

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen