• 15 jaar garantie

 • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

 • ​Service en advies​

 • Binnen 2 weken geïnstalleerd

 • Levering uit voorraad

 • Advies aan huis

Kunstgras leggen

Wat is de prijs van kunstgras leggen van een kunstgrasmatWanneer u de keuze heeft gemaakt om voor kwaliteit kunstgras te kiezen, moet het geheel ook gelegd worden. Maar hoe leggen we kunstgras? Er zijn twee opties:

Weet u nog niet of u de aanleg van het grastapijt zelf gaat doen of de werkzaamheden uitbesteed, dan zullen wij de stappen die genomen dienen te worden voor het plaatsen van kunstgras kort op een rijtje zetten zodat u de keuze kan maken;

In 5 stappen genieten van uw tuin!

 • 1. Advies

  Kom langs in onze showtuin en ontdek de mogelijkheden. Wij geven een goed advies

 • 2. Keuze maken

  Kies de soort kunstgras die u aanspreekt en het beste bij uw situatie past

 • 3. Offerte

  Ontvang een offerte op maat, geheel vrijblijvend.

 • 4. Afspraak maken

  Samen kiezen we een datum om het kunstgras van a tot z te installeren.

 • 5. Genieten

  Geen zorgen meer. Alleen maar genieten van uw tuin en vrije tijd!

Hoe ziet het leggen van kunstgras eruit?

1) Voorbereiden van het grondwerk voor het leggen van kunstgras

Voordat het kunstgras gelegd kan worden, dient de ondergrond in orde gemaakt te worden. Dit is een zeer belangrijke stap in het proces. Met een juiste ondergrond geniet je langer van de kunstgrasmat.
Dient het oude gazon verwijderd te worden of zijn er nog wortels van bomen, bestrating of tuinafval wat afgevoerd moet worden. Is de omsluiting van het te leggen kunstgras gazon in orde, staat er betonbanden omheen, is de grens met eventuele beplanting opgesloten? Door te zorgen voor een goede basis kan ook daarna het juiste nieuwe zandbed in orde gemaakt worden.

2) Nieuwe ondergrond aanvoeren voor het leggen van kunstgras

De ondergrond welke onder het kunstgras aangebracht wordt dient sterk, stabiel en waterdoorlatend te zijn. Dit kan geel zand zijn maar onze voorkeur gaat uit naar granulaat. Wij werken al vanaf 2007 met deze zandsoort. Dit is een sterker product waardoor dit zandbed ook minder dik hoeft te zijn. Bij geel- of witzand dient het zandbed minimaal 10 centimeter dik te zijn, bij betongranulaat is dit minimaal 5 centimeter.
Het zandbed dient te worden aangetrild en daarna geëgaliseerd en uitgevlakt voor het kunstgras leggen kan beginnen zodat het een strakke nieuwe basis vormt.

3) Kunstgras leggen

Wanneer het zandbed klaar is dient er drukverdeeldoek of geotextiel gelegd te worden. Per situatie verschilt het welk drukverdeeldoek van toepassing is. Eventueel kan er gekozen worden voor valdemping of een kunstgras drainage. Daarna wordt het kunstgras aangebracht met de vleug in de juiste richting. Wil jij weten wat de vleug is? We leggen het je uit: Wat is de vleug in kunstgras?
Lijmnaden dienen gelijmd te worden en het kunstgras wordt op maat gesneden. 
Als laatste wordt het kunstgras ingevuld met speciaal instrooizand. Het geheel wordt opgeborsteld zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan.

kunstgras leggen, hoe en de prijsLaat ik het kunstgras leggen of zorg ik zelf voor de aanleg?

Die keuze is geheel aan u. Wij ervaren dat mensen met een simpel stukje kunstgras en die zelf al handig zijn, het werk wel aan durven. Maar mensen met een tuin met kronkels en veel lijm en snij werk kiezen er vaak voor om dit risico niet te nemen. 
Ook zijn er verschillende stappen welke u zelf kunt doen en welke u kunt uitbesteden. Zo kunt u het grondwerk bijvoorbeeld zelf doen en het kunstgras laten leggen door de vakman. Dit bespaart geld maar u weet wel zeker dat het kunstgras goed geplaatst wordt.

Wat is de prijs van kunstgras leggen en hoe leg ik kunstgras?

Allereerst is de keuze voor de juiste kwaliteit kunstgras belangrijk, daarna de aanleg. De prijs van het leggen van kunstgras varieert tussen de €5,- en €15,- /m². Daar komt de prijs voor het grondwerk en het kunstgras en de materialen nog bij. 

DOWNLOAD DE LEGINSTRUCTIES KUNSTGRAS LEGGEN Zelf kunstgras leggen is eenvoudig met onze tips!

 

installeren-gazon-kunstgras leggen-gazon-van-kunstgras leggen-van-kunstgras-gazon

John Garden Sense

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen