• 15 jaar garantie

 • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

 • ​Service en advies​

 • Binnen 2 weken geïnstalleerd

 • Levering uit voorraad

 • Advies aan huis

Veelgestelde vragen

In de afgelopen jaren hebben wij heel wat vragen gekregen over kunstgras en veel van deze veelgestelde vragen komen elke keer weer terug. Zodoende hebben wij de meest gestelde vragen rondom kunstgras op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Op zoek naar een direct antwoord? Bel met +31618882635 of stuur een Whats-app bericht. 

Door kennis en ervaring antwoord op veelgestelde vragen over kunstgras.

 

 • Hoe lang gaat kunstgras mee?

  • Bij normaal gebruik gaat kunstgras 10-15 jaar mee. Door het kunstgras elk jaar aandacht te geven zoals borstelen, verlengt u de levensduur. Sportvelden en speelvelden hebben extra aandacht en onderhoud nodig. Zorg dat u uw kunstgras schoon houdt, zoals de bestrating. Dan geniet u vele jaren van uw kunstgrasgazon.

 • Heb ik garantie op kunstgras?

  • Bij Garden Sense krijgt u 15 jaar uv-garantie op het kunstgras. Daarnaast geven wij 12 maanden garantie wanneer het kunstgras van a-z geïnstalleerd is door onze installateurs.

 • Hoe zit het met het verlijmen van twee kunstgrasmatten?

  • Kunstgras rollen zijn 4 meter breed. Wij van Garden Sense bieden ook rollen van 2 meter breed zodat u minder verval overhoudt. Wanneer de oppervlakte waar het kunstgras komt breder is dan 4 meter, dient het kunstgras aan elkaar gelijmd te worden. Dit kan door middel van kleefband of lijmband in combinatie met kunstgraslijm. Kunstgras plakken met kleefband is het gemakkelijkste qua materiaal. Dit is een soort van plakband welke aan een kant plakt. Deze dient onder de naad gelegd te worden en door een folielaagje van de band af te trekken, kunnen de twee delen kunstgras op de kleefband bevestigd worden. Let goed op dat er geen kunstgrasvezels tussen de naad komen, hierdoor zie je de naad beter. Wanneer er lijmband en kunstgraslijm gebruikt wordt, dient de lijmband onder de lijmnaad gelegd te worden. Daarop wordt met een lijmkam de kunstgras lijm gesmeerd te worden. Dit met een kam zodat er een gelijkmatige verdelen ontstaat van de lijm zodat de kunstgraspolen aan de onderkant van de mat goed vast komen te zitten. De lijm die gebruikt wordt bestaat uit twee componenten die met elkaar vermengd dienen te worden. Deze lijm is na een uur geheel hard en kan deze niet meer gebruikt worden. Voor een lijmnaad van een paar meter in een tuintje waarop nauwelijks gespeeld gaat worden, is de kleefband zeer geschikt. Deze lijmnaad ziet u nauwelijks tot niet wanneer deze wordt gelijmd door een deskundige. Er zijn een aantal punten waarop gelet moet worden waardoor dit zo netjes en mooi mogelijk gedaan kan worden. Gaat u zelf aan de slag met de lijm? Zorg dat u goed voorbereid bent en vraag ons naar een aantal tips waar u op dient te letten.

 • Kan de droogmolen gewoon blijven staan?

  • Zeker, de droogmolen in uw tuin kan gewoon blijven staan. We snijden een klein rondje op de plaats van de droogmolen uit het kunstgras, maar laten deze aan een kant vast zitten zodat je deze open en dicht kan flappen. Wanneer er een dop op het gat waar de droogmolen staat zit, kan er een stukje kunstgras op deze dop geplakt worden zodat deze onzichtbaar is wanneer de droogmolen niet opstaat. Het is moeilijk de plaats waar de droogmolen zit te zoeken in het kunstgras. Zodoende zetten we meestal aan de zijkant op de stoep of in de border een herkenning punt.

 • Kan onkruid door het kunstgras heen groeien?

  • Onkruid kan niet door de kunstgrasmat van Garden Sense heen groeien. Ons kunstgras is voorzien van een rug met laag waar geen onkruid door kan. Wanneer er zaadjes of dergelijke òp de kunstgrasmat vallen, kan dit zaadje uiteraard wel van bovenaf groeien. Zorg daarom wanneer er veel blaadjes en takjes op de grasmat liggen dat deze verwijderd worden. Zo zorgt u ervoor dat er geen voedingsbodem ontstaat waar eventueel het zaadje kan gaan groeien.

 • Kan een zwembad op het kunstgras geplaatst worden?

  • Wanneer u een zwembad op het kunstgras wil plaatsen is dit uiteraard mogelijk. Het is juist aan te raden om kunstgras te gebruiken wanneer u een zwembad heeft of wil neerzetten. Kunstgras zorgt ervoor dat het water schoner blijft omdat er minder zand mee wordt genomen in het zwembadwater. Daarnaast is het kunstgras bestemd tegen het zwembadwater dus de kleur zal niet aangetast worden. Een ander voordeel van kunstgras rondom uw zwembad is dat het netjes en mooi groen blijft. Geen kapot gras en moederpoel om uw kunstgras maar ook geen gele vlek wanneer u het zwembad weg haalt. Het kunstgras zal wel wat plat liggen door het gewicht van het water. Dit is gemakkelijk op te lossen door het kunstgras met de bezem op te borstelen. Het is wel belangrijk dat de ondergrond sterk genoeg is zodat er geen verzakking ontstaat. Zwarte grond is daardoor niet geschikt. Het is ook mogelijk om kunstgras op de bestrating te leggen en daar het zwembad op te zetten. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

 • Kan ik kunstgras repareren?

  • Het kan voorkomen dat het kunstgras beschadigd raakt. Het is een sterk product dus dit zal niet snel gebeuren, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. De meest voorkomende schade ontstaat doorhitte zoals barbecues. Wanneer er een stukje beschadigd is van het kunstgras dient dit stukje vervangen te worden. Het is verstandig om bij het installeren van het kunstgras wat snijverlies te bewaren zodat u altijd dezelfde soort kunstgras heeft mocht dit nodig zijn. Een reparatie blijft nooit onzichtbaar. Vergelijkt u het met vloerbedekking.

 • Kan kunstgras rondom een boom gelegd worden?

  • Kunstgras kan gemakkelijk gelegd worden rondom een boom. Het kan op maat gesneden worden zodat het net lijkt dat de boom uit het kunstgras groeit. Ook andere beplanting kan in het kunstgras blijven staan. Garden Sense houdt er rekening mee dat de ondergrond voldoende water aan de planten en bomen kan geven.

 • Is kunstgras brandbaar?

  • Nee, kunstgras kan wel smelten maar is niet brandbaar. Let op met een kolen barbecue dat de kooltjes niet op het kunstgras terecht komen. Ook sigaretten laten smeulplekjes achter op het kunstgras. Toch graag een kolen barbecue op het kunstgras zetten? Pak een stuk tapijt of restje kunstgras zodat deze beschadigd mocht er een kooltje op vallen en niet het goede kunstgras. Garden Sense heeft ook barbecue matten in haar assortiment om de bestrating en tegels in uw tuin te beschermen tegen vetvlekken van het barbecueën.

 • Is kunstgras bestemd tegen de winter?

  • Kunstgras is bestemd tegen alle seizoen en weersomstandigheden. Ook in de winter zijn er ook geen extra aandachtspunten die kunstgras nodig heeft. Sneeuw mag gewoon op het kunstgras liggen en vorst brengt green beschadigingen aan. Het is natuurlijk wel zo dat het gras ruwer en stugger wordt naar mate de tempratuur zakt. Verwijder sneeuw niet met een schop of sneeuwschuiver. Laat de sneeuw gewoon smelten, het water zal afgevoerd worden door het kunstgras en de ondergrond. Gebruik ook liever geen zout wanneer dit niet nodig is. Ons advies; laat sneeuw en vorst gewoon op natuurlijke wijze smelten. Het gras mag uiteraard wel betreden worden. Ook tijdens vorst.

   Meer over kunstgras in de winter met vorst en sneeuw lees u hier.

 • Kan water door het kunstgras heen?

  • Al de soorten kunstgras van Garden Sense zijn van zichzelf waterdoorlatend. In de rug van het kunstgras zijn afwateringsgaatjes gemaakt, hierdoor wordt het water afgevoerd. Het kunstgras blijft niet nat, het droogt veel sneller dan natuurgras. Het water moet natuurlijk ook door de ondergrond weg kunnen. Het is daarom belangrijk een goede waterdoorlatende ondergrond te installeren voordat het kunstgras gelegd word. Zodoende is het leggen van kunstgras op zwarte grond niet geschikt. Garden Sense adviseert u graag over welke ondergrond geschikt is om het kunstgras op te installeren. Op een balkon, dakterras of andere ruimte met een dichte, harde ondergrond, zoals beton, dient de waterafvoer geregeld te worden. Hierdoor voorkom je dat het water onder het kunstgras blijft staan. Drainage-matten zorgen ervoor dat het water afgevoerd wordt naar de zijkant waar het weg kan. Deze matten heeft Garden Sense in haar assortiment.

 • Hoe reageert kunstgras op de zon?

  • Helaas mist kunstgras het koelende effect dat natuurgras wel heeft. Kunstgras wordt warmer in de zon. Maar niet zo warm als bestrating. Ondanks dat het kunstgras warmer wordt is het geen reden om te twijfelen. Het kunstgras droogt daar in tegen veel sneller als natuurgras. Wanneer het buiten wat kouder is en de zon schijnt, is de warmte in het kunstgras juist fijn om op te spelen. Garden Sense levert kunstgras van hoge kwaliteit en al onze soorten zijn uv-bestendig. De kunstgrassprieten smelten of verkleuren niet door zonlicht. De soorten van Garden Sense zijn getest op kleurvastheid en de invloed van uv-stralen. Zodoende zijn al onze soorten kunstgras voorzien van 15 jaar uv-garantie. Let goed op deze garantie! Kunstgras zonder uv-garantie kleurt na een aantal jaren grijs/blauwig.

 • Waarom is het inzanden van kunstgras aan te raden?

  • Kunstgras bestaat uit lange vezels met daartussen een kroesvezel. Deze wordt mosdraad genoemd. Dit mosdraadje zorgt al voor extra steun en geeft volheid aan de kunstgrasmat. Maar daarnaast kan het kunstgras ingezand worden, waardoor het extra steun geeft aan de kunstgrasvezels. Hierdoor blijven ze mooi rechtop staan doordat ze een steunlaagje krijgen door het zand. Hierdoor ontstaat een natuurlijke look en zorgt het voor een lange levensduur. Wanneer er geen zand gebruikt wordt, wat bij sommige producten op internet gezegd wordt, kan dat uiteraard maar het verkort de levensduur van het kunstgras. Het zand zie je niet, dit zakt onderin de mat en wordt als het ware vast gehouden door het mosdraad. Het geeft alleen maar pluspunten voor uw kunstgras. Daarnaast geeft het zand extra gewicht op de mat waardoor het kunstgras stevig op zijn plek blijft liggen en mooi strak blijft. Wanneer er veel pinnen worden gebruikt om het kunstgras op zijn plek te houden, en het kunstgras een paar millimeter naar links of rechts wil, (dit ziet u niet) dan kan de kunstgrasmat geen kant op omdat deze vast zit met kunstgraspinnen. Wanneer er zand wordt gebruikt blijft het kunstgras liggen, maar kan deze ook bewegen waardoor er geen plooien in de grasmat ontstaan. Kunstgras wat geen zand nodig heeft:

   • Balkon en dakterras; in verband met het gewicht wat het zand met zich mee brengt 
   • Binnenshuis; winkels, etalages, wachtruimte, kantoren, showrooms
   • Beurzen en evenementen
   • Tijdelijke toepassingen van kunstgras
   • Bevestiging aan muren of andere verticale toepassingen

   De hoeveelheid zand wordt bepaald door de soort kunstgras en de situatie.

 • Wat kost kunstgras?

  • Kunstgras leggen kost in verhouding tot het leggen van natuurgras meer. Maar bij natuurgras komen deze kosten vaker terug omdat het probleem (zoals teveel mos of niet willen groeien) niet opgelost is. Kunstgras is een investering; 10-15 jaar gaat het mee! De kosten van het leggen van kunstgras komen voort uit de volgende punten:

   1) Het afgraven en verwijderen van het bestaande gazon.
   2) Het leveren en verwerken van de nieuwe ondergrond
   3) Kunstgrassoort en benodigde materialen.
   4) Het leggen van het drukverdeeldoek en kunstgras; snijden, lijmen en inzanden.

   De kosten van kunstgras kunt u vergelijken met het aanleggen van bestrating in uw tuin. Daar dienst ook rekening gehouden te worden met de ondergrond, en het leggen hiervan vraagt ook om kennis en vakkundigheid. Ook qua kosten per vierkante meter komt kunstgras in dezelfde prijsklasse als sierbestrating. Garden Sense heeft kunstgras van € 12,- tot € 48,- /m² in haar assortiment.

 • Waarom zou ik kiezen voor kunstgras?

  • Wanneer u twijfelt of u wel of geen kunstgras gaat nemen, helpt het om eens langs te komen in onze showtuin. We kunnen u hier laten zien hoe natuurlijk kunstgras oogt en wat de voordelen en mogelijkheden zijn. Wanneer u wilt genieten van een mooi, groen en strak gazon, maar niet de tijd en/of kennis hebt om uw gazon te onderhoud, dan biedt kunstgras de perfecte oplossing!
   Daarnaast biedt kunstgras ook een oplossing in tuinen waar natuurgras niet groeit. Door teveel zon of juist te weinig, of door de kwaliteit van de bodem. Ook biedt het een oplossing wanneer door kinderen of huisdieren door het intensieve gebruik, het natuurgras niet de kans krijgt om te groeien.

   En niet te vergeten; het milieu! Kunstgras van Garden Sense bespaart u elektrischiteit of benzine voor de grasmaaier, liters water en kosten aan bemesting en ander onderhoud. Daarnaast komt het probleem elk jaar weer terug met natuurgras dus u blijft bezig. Tot slot is kunstgras van Garden Sense 100% recyclebaar en dus erg duurzaam.

 • Waarom moet er drukverdeeldoek onder kunstgras geplaatst worden?

  • Drukverdeeldoek zorgt ervoor dat het kunstgras strak en stabiel blijft liggen. Kunstgras vormt zich naar de ondergrond. Wanneer hier bijvoorbeeld een ligstoel op heeft gestaan en er geen drukverdeeldoek onder het kunstgras ligt, laten de drukpunten van de stoel; de poten, een drukpunt achter. Het kunstgras vormt zich naar dit drukpunt waardoor er hoogte verschillen ontstaan. Door het toepassen van onderdoek onder het kunstgras is dit niet meer het geval en kunnen loungesets, ligstoelen, speelhuisjes en zwembaden geplaatst worden zonder dat het kunstgras niet meer strak ligt.

 • Kan ik het kunstgras zelf installeren?

  • Het installeren van kunstgras wordt vaak onderschat. Het leggen van kunstgras vereist enige voorbereiding. Een onvakkundige installatie leidt tot een incompleet resultaat. Vooral op grote oppervlakken en waar veel rondingen en uitsparingen vereist zijn is het verstandig om dit door de vakman te laten installeren. Natuurlijk kunt u er dan voor kiezen om het kunstgras zelf te installeren. Op onze website kunt u lezen hoe kunstgras geïnstalleerd wordt en in onze bedrijfsvideo laten we zien hoe we deze stappen doorlopen. Laat u het kunstgras installeren door onze vakkundige installateurs dan krijgt u naast 15 jaar uv-garantie ook garantie op de installatie van 12 maanden. Op langere termijn betaalt het professioneel installeren van kunstgras zichzelf terug. Het kunstgras heeft een langere levensduur en u kunt er langer en beter van genieten. Op onze website onder het menu projecten vind u een aantal van onze afgeronde kunstgrasprojecten.

 • Wat voor onderhoud heeft kunstgras nodig?

  • Vaak wordt gedacht en gezegd dat kunstgras onderhoudvrij is, dit is niet zo. Kunstgras is onderhoudsarm. In tegenstelling tot het onderhoud van natuurgras heeft kunstgras bijna geen onderhoud nodig. Wanneer er veel blaadjes en dergelijke op de grasmat liggen, dienen deze verwijderd te worden. Zo gaat u de vorming van een eventuele voedingslaag tegen waar onkruid en mos in kan groeien. Dit kan met een bezem of met een bladblazer/bladzuiger. Kijk wel uit dat het zand wat in het kunstgras zit niet weggeblazen of opgezogen wordt. Met dit minimale onderhoud verlengt u de levensduur van uw kunstgrasmat. Mocht er een beetje mos of onkruid zijn gaan groeien in de loop der jaren, geen probleem. Dit is gemakkelijk te verwijderen met de hand of met een bezem. Er kunnen ook bepaalde middelen tegen onkruid en mos gebruikt worden. Let op! Gebruik nooit pure chloor!
   Bij een kunstgrasveld welke intensief gebruikt wordt, zoals speelvelden of amateur sportvelden, dient èèn keer per jaar het kunstgras een onderhoudsbeurt te krijgen. Het beste kunt u dit laten doen door een kunstgras expert welke beschikt over een borstelmachine. Deze borstelmachine geeft het kunstgras een boost waardoor het er het komende jaar weer tegen kan. Eventueel kan er gekeken worden of er zand bij moet. Onderaan een glijbaan of bij de doeltjes kan het zand wel is wat verschuiven waardoor het geen kwaad kan om dit extra in te zanden. Kunstgras installeren op een balkon is eenvoudiger. Meestal kan dit kleine oppervlak uit een stuk kunstgras gelegd worden en kan het in een keer uitgerold worden. Er dient wel een geschikte ondergrond te liggen. Het enige wat u nodig heeft om het kunstgras op maat te snijden is een scherp stanleymes.

   Neem contact met ons op voor een onderhoudsbeurt.

 • Is kunstgras kind- en diervriendelijk?

  • Wanneer een huisdier per ongeluk een boodschap achterlaat op het kunstgras, is dit niet erg voor het kunstgras. Het kunstgras verkleurt er niet door. Wel dient vast ontlasting weggehaald te worden zodat er geen schimmelvorming kan ontstaan. Heeft uw huisdier geplast op het kunstgras? Ook dit kan geen verkleuring achterlaten maar dient wel nagespoeld te worden met water zodat het door de kunstgrasmat en ondergrond weg loopt. Dit is uiteraard veel hygiënischer.
   Kinderen spelen droog, veilig en schoon op kunstgras. Kunstgras van Garden Sense bevat geen giftige stoffen en ook overige materialen zoals lijm zijn gifvrij. Kunstgras kan daarnaast op valdemping gelegd worden. Hierdoor creëert u een zachte ondergrond, uitermate geschikt onder speeltoestellen. Bij openbare speeltuinen is het bijna altijd verplicht om een gecertificeerde valdemping toe te passen die is aangepast op de maximale valhoogte. Ook de particulier kan hiervoor kiezen. Een voorbeeld laten wij u zien in onze showtuin in Oirschot.

 • Hoe milieuvriendelijk en duurzaam is kunstgras?

  • Het kunstgras van Garden Sense is lood- en cadmium vrij. Het is zonder zware metalen maar met zorg samengesteld en door de hoge kwaliteit van het kunstgras is het product zeer milieuvriendelijk. Daarnaast gaat kunstgras van Garden Sense zeker 10-15 jaar mee. Hierdoor is het een product met een lange levensduur. Daarna kan het kunstgras gerecycled worden. Professionele sportvelden gaan ongeveer 12-15 jaar mee, daarna wordt het product gerecycled en hergebruikt. Kunstgras is veel beter voor het milieu dan natuurgras. Niet sproeien dus geen waterverspilling, niet maaien; geen benzine of elektriciteit nodig en geen schadelijke uitstoot en kunstgras hoeft niet bemest te worden met eventuele chemicaliën. Wist u dat in Amerika subsidieregelingen bestaan zodat het gebruik van kunstgras wordt bevorderd zodat er water bespaard kan worden?