• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Kunstgras onderhoud

Er wordt vaak gedacht dat kunstgrasmatten géén onderhoud nodig hebben, maar dat is niet waar. Een kunstgrasgazon heeft nauwelijks onderhoud nodig maar dat kleine beetje onderhoud zorgt er wel voor dat het kunstgras langer mee gaat en het mooier blijft. U kunt het vergelijken met de bestrating of de tegels in de badkamer; deze blijft ook langer mooi doordat er af en toe geveegd wordt en viezigheid verwijderd.

Onze tip: gebruik een bladblazer!

Er zijn 4 categorieën onderhoud voor kunstgras;onderhoud-kunstgras

HEEFT UW KUNSTGRAS EEN ONDERHOUDSBEURT NODIG?

1) Schoonmaken van het kunstgras

Het is belangrijk afval te verwijderen, zodat verstopping van de zandlaag wordt voorkomen. Zo weet u zeker dat de waterafvoer van uw siergras goed blijft. Blaadjes, takjes en dergelijke moeten worden verwijderd zodat kieming van onkruid voorkomen wordt. Het is niet erg wanneer er een paar blaadjes op het gras liggen, dit maakt het juist natuurlijk! Maar wanneer er in de herfst een heel pakket bladeren op het kunstgras ligt, kan dit het beste met harde bezem of bladblader verwijderd worden. Bij de ene tuin staan er geen bomen o.i.d. in de tuin terwijl er bij de ander drie eikenbomen naast het gazon staan. Het verschilt dus per tuin en situatie of er vaker geveegd gaat worden.  

Uitwerpselen van dieren dienen ook verwijderd te worden. Deze zullen geen gele plekken achter laten zoals bij natuurgras maar het is beter voor de hygiëne om deze te verwijderen en na te spoelen met water. Zeker in de zomer met warm weer en zon op het kunstgras dient hier op gelet te worden. Alles in de urine verdampt namelijk behalve de ammoniak en deze zal je gaan ruiken. Let wel op de kwaliteit van het kunstgras. Ons kunstgras verkleurd niet maar dat is niet zo bij elk type kunstgras wat er aangeboden wordt op de markt. 

2) Opborstelen van kunstgras

Kunstgras-onderhoud-borstelen

Bij intensief gebruik, zoals spelende kinderen, kunnen de sprieten van het kunstgras, afhankelijk van de soort kunstgras die je hebt gekozen, eventueel platter gaan liggen. Kunstgras toont het mooist, wanneer de sprieten rechtop staan. Dit kan gemakkelijk geborsteld worden door het kunstgras te borstelen met een harde bezem. Veeg eerst met de vleug mee, zo verwijdert u direct al het vuil zoals blaadjes dat op het kunstgras ligt. Daarna veegt u tegen de vleug in en de sprieten staan weer mooi rechtop. De sprieten zullen vanzelf ook omhoog gaan, mede door het kunstgras in te zanden met instrooizand.

3) Onderhoud welke jaarlijks terug komt

kunstgras-onderhouden-bedrijfVoor een langere levensduur en om slijtage tegen te gaan, kan het geen kwaad uw kunstgazon wat extra aandacht te geven. Vanuit de fabriek wordt aangeraden bij intensief gebruik uw kunstgras eens per jaar een 'grote beurt' te geven. Bij normaal gebruik kan dit eens in de 3 à 5 jaar. Zo geniet u langer van uw investering. Deze onderhoudsbeurt kunnen wij ook voor u uitvoeren.

 

 

4) Inzanden en controleren van kunstgras

Kunstgras-inzanden-onderhouden

Om het platliggen van de sprieten gedeeltelijk tegen te gaan en het kunstgras extra stevigheid te geven, wordt het kunstgras "ingezand". Dit kan na enkele jaren nogmaals worden herhaald, mocht dit nodig zijn. Het zand geeft extra steun aan de spriet en zorgt voor stevigheid in de mat. Daarnaast zorgt het gewicht op de kunstgras mat ervoor dat deze strak blijft liggen. 

 

Hoe onderhoud ik mijn kunstgras?

Er zijn een aantal punten welke u zelf bij kunt houden om uw kunstgras gazon optimaal gezond te houden:

Het onderhoud van kunstgras zelf doen of laten onderhouden?

In onderstaande film laten wij u zien hoeveel een professionele borstelmachine kan betekenen voor uw kunstgrasgazon. Hier wordt het kunstgras bij het leggen opgeborsteld. Uiteraad kan deze machine ook kunstgras een boost geven welke al een tijdje in de tuin ligt.

 

Het kan natuurlijk voorkomen dat na enkele jaren uw kunstgras gazon een opfrisbeurt nodig heeft. Eventueel kan een mos in kunstgras zijn ontstaan. Dit is niet tegen te gaan, maar gemakkelijk te verwijderen met natuurazijn en een harde bezem. Of door het te laten opborstelen met onze borstelmachine. Dit is bij elke soort verschillend en ligt ook aan de ligging en gebruik van het kunstgras. Neem contact met ons op en wij kunnen bij u langskomen met onze borstelmachine om uw kunstgras een boost te geven. Onze ervaring is dat deze onderhoudsbeurt erg goed wordt ontvangen en deze kleine handeling het kunstgras ten goed komt. 

"In 2013 hebben John en Tim bij ons kunstgras aangelegd. Nu 6 jaar later was er wat mos op gaan groeien. John en Yoni even gemaild hierover. Gisteren heeft John met de borstelmachine het gras bij wijze van spreke nog mooier gekregen dan toen het net gelegd was! Het ziet er weer uit als nieuw! Dat is Garden Sense, een snelle reactie op mijn vragen en geen moeite teveel voor een tevreden klant! Dank jullie wel!" Petra uit Eindhoven, april 2019

HEEFT UW KUNSTGRAS EEN ONDERHOUDSBEURT NODIG?

Laat uw tuin vakkundig verzorgen door een kunstgras onderhoudsbeurt.

John Garden Sense

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen