• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Kunstgras onderhoud

Er wordt vaak gedacht dat kunstgras géén onderhoud nodig heeft, maar dat is niet waar. Een kunstgras gazon heeft nauwelijks onderhoud nodig maar dat kleine beetje onderhoud zorgt ervoor dat het kunstgras langer mee gaat doordat het mooier blijft. U kunt het vergelijken met de bestrating. Deze blijft ook langer mooi er af en toe geveegd wordt en viezigheid verwijderd wordt.

Er zijn 4 categorieën onderhoud voor kunstgras;

HEEFT UW KUNSTGRAS EEN ONDERHOUDSBEURT NODIG?

1) Schoonmaken van het kunstgras

Het is belangrijk afval te verwijderen, zodat verstopping van de zandlaag wordt voorkomen. Zo weet u zeker dat de waterafvoer van uw siergras goed blijft. Blaadjes, takjes en dergelijke moeten worden verwijderd zodat kieming van onkruid voorkomen wordt. Het is niet erg wanneer er een paar blaadjes op het gras liggen, dit maakt het juist natuurlijk! Maar wanneer dit in de herfst een heel pakket bladeren wordt kan dit het beste met een hark, bezem of bladblader verwijderd worden. De ene heeft geen boom in de tuin en hoeft dit dus niet te doen en de ander heeft drie eikenbomen naast het gazon staan en zal iets meer blaadjes moeten ruimen in de herfst. 

Uitwerpselen van dieren dienen ook verwijderd te worden. Deze zullen geen gele plekken achter laten zoals bij natuurgras maar het is beter voor de hygiëne om deze te verwijderen en na te spoelen met water. Let wel op de kwaliteit van het kunstgras. Ons kunstgras verkleurd niet maar dat is niet zo bij elk type gras.

2) Opborstelen van kunstgras

Kunstgras-onderhoud-borstelen

Bij intensief gebruik, zoals spelende kinderen, kunnen de sprieten van het kunstgras wat plat gaan liggen. Kunstgras toont het mooist, wanneer de sprieten rechtop staan. Dit kan gemakkelijk voorkomen worden door het kunstgras voorzichtig op te borstelen met een harde bezem. Veeg eerst met de vleug mee, zo verwijdert u direct al het vuil dat op het kunstgras ligt. Daarna veegt u tegen de vleug in en de sprieten staan weer mooi rechtop. Een vriendelijke kunstgras bezem is bij ons te verkrijgen. Let op dat u het kunstgras niet te hard heen en weer borstelt. De sprieten zullen vanzelf ook omhoog gaan, het is alleen om een handje te helpen.

3) Onderhoud welke jaarlijks terug komt

Voor een langere levensduur en om slijtage tegen te gaan, kan het geen kwaad uw kunstgazon wat extra aandacht te geven. Vanuit de fabriek wordt aangeraden bij intensief gebruik uw kunstgras eens per jaar een 'grote beurt' te geven. Bij normaal gebruik kan dit eens in de 3 à 5 jaar. Zo geniet u langer van uw investering.

4) Inzanden en controleren van kunstgras

Kunstgras-inzanden-onderhouden

Om het platliggen van de sprieten gedeeltelijk tegen te gaan en het kunstgras extra stevigheid te geven, wordt het kunstgras "ingezand". Dit kan na enkele jaren 

nogmaals worden herhaald, mocht dit nodig zijn. Het zand geeft extra steun aan de spriet en zorgt voor stevigheid in de mat. Daarnaast zorgt het gewicht op de kunstgras mat ervoor dat deze strak blijft liggen. 

Hoe onderhoud ik mijn kunstgras?

Er zijn een aantal punten welke u zelf bij kunt houden om uw kunstgras gazon optimaal gezond te houden:

Het onderhoud van kunstgras zelf doen of laten onderhouden?

In onderstaande film laten wij u zien hoeveel een professionele borstelmachine kan betekenen voor uw kunstgrasgazon. Hier wordt het kunstgras bij het leggen opgeborsteld. Uiteraad kan deze machine ook kunstgras een boost geven welke al een tijdje in de tuin ligt.

Het kan natuurlijk voorkomen dat na enkele jaren uw kunstgras gazon een opfrisbeurt nodig heeft. Eventueel kan een beetje mos zijn ontstaan. Dit is niet tegen te gaan, maar gemakkelijk te verwijderen met mosdood of natuurazijn en een harde bezem. Of door het te laten opborstelen met onze borstelmachine. Dit is bij elke soort verschillend en ligt ook aan de ligging en gebruik van het kunstgras. Neem contact met ons op en wij kunnen bij u langskomen met onze borstelmachine om uw kunstgras een boost te geven. Onze ervaring is dat deze onderhoudsbeurt erg goed wordt ontvangen en deze kleine handeling het kunstgras ten goed komt. 

"In 2011 hebben John en Jacques bij ons kunstgras aangelegd. Nu 4 jaar later was er wat mos op gaan groeien. (Komt met de lucht op het gras aangewaaid). John en Yoni even gemaild hierover. Gisteren heeft John met de borstelmachine het gras bij wijze van spreke nog mooier gekregen dan toen het net gelegd was! Het ziet er weer uit als nieuw! Dat is Garden Sense, een snelle reactie op mijn vragen en geen moeite teveel voor een tevreden klant! Dank jullie wel!" Petra uit Eindhoven, april 2015

HEEFT UW KUNSTGRAS EEN ONDERHOUDSBEURT NODIG?

Laat uw tuin vakkundig verzorgen door een kunstgras onderhoudsbeurt.

John Garden Sense

Wat onze klanten zeggen

"

"Heel erg goed geholpen, en snel, zelfs in deze corona tijd. Yoni denkt mee en geeft goede adviezen. Wij zijn dik tevreden. Bedankt voor de goede service!!"


Familie uit Best - Januari 2021

''Dag Yoni & John Gister, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2020

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2020

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juli 2020

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - 2020

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2020

Nieuws ontvangen over acties en aanbiedingen van Garden Sense?