• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Zelf kunstgras leggen

Tegenwoordig zie je steeds vaker kunstgras voorbijkomen. Je kan het laten leggen maar je kan kunstgras ook zelf leggen! De voordelen van zelf kunstgras leggen is dat het kostenbesparend is én dat je alles zelf kan bepalen. Bij Garden Sense hebben we verschillende soorten kunstgrassen die u door middel van de onderstaande stappen zelf kunt leggen. Een goede voorbereiding het halve werk! Voor meer informatie over zelf kunstgras leggen kunt u altijd contact met ons opnemen.  

De voordelen van zelf kunstgras leggen

Door het zelf te doen, heeft u volledige de controle over het installatieschema. U kunt het project plannen op een moment dat het u het beste uitkomt, zonder afhankelijk te zijn van de beschikbaarheid van professionals. Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras is de minimale onderhoudsbehoefte. In tegenstelling tot natuurlijk gras blijft kunstgras mooi groen zonder dat u het constant water moet geven of maaien. Voor mensen met allergieën biedt kunstgras verlichting. Zeg vaarwel tegen allergieën door pollen, omdat kunstgras geen allergenen produceert, wat zorgt voor een comfortabele en niesvrije buitenervaring.  

Hoe zelf kunstgras leggen? 

Als u van plan bent om zelf kunstgras te leggen hebben de specialisten van Garden sense leginstructies voor u opgesteld. Alle stappen die doorlopen moeten worden staan erin vermeld en ook hoe je deze moet uitvoeren. Het allerbelangrijkste is dat u goede kunstgras accessoires gebruikt. Benieuwd welke stappen u moer doorlopen? Download nu de leginstructies!  

DOWNLOAD DE LEGINSTRUCTIES KUNSTGRAS LEGGEN Zelf kunstgras leggen is eenvoudig met onze tips!

Het 10 stappenplan om zelf kunstgras te leggen

zelf-kunstgras-leggen1) Oude ondergrond verwijderen.

zelf-kunstgras-leggen-afvoerenDe eerste stap is het verwijderen van de oude grasmat, bestrating en ander materiaal van de plek waar u het nieuwe kunstgras wilt leggen. 

zelf-kunstgras-leggen2) Aanvoeren van een nieuwe, sterke en waterdoorlatende ondergrond.

Zorg ervoor dat de ondergrond het water kan afvoeren. De geschikte onderlaag moet tussen de 5 en 10 cm dik zijn, dit ligt natuurlijk ook aan de soort ondergrond. Zwarte grond is niet geschikt als ondergrond voor kunstgras, geel zand is minder geschikt. Wij gebruiken altijd betongranulaat met een gradatie van 0-4 mm. 

zelf-kunstgras-leggen-egaliseren

zelf-kunstgras-leggen3) Verwerken ondergrond

Tril de ondergrond goed aan, houdt het zandbed maximaal 1 of 2cm onder de bovenzijde van de opsluitband of bestrating. Egaliseer de oppervlakte met een waterpas en uitvlaklat. 

zelf-kunstgras-leggen4) Ondermat plaatsen
Wij raden u aan om een drukverdeeldoek, geotextiel en/of kunstgras valdemping te plaatsen. Zorg er goed voor dat het drukverdeeldoek elkaar niet overlapt. Bij het geotextiel is dit niet erg.

zelf-kunstgras-leggen-geotextiel

zelf-kunstgras-leggen5) Kunstgras leggen

Rol nu het kunstgras uit. Let op de eventuele vleug! Kunstgras is het mooist als u in de vleug kijkt. U legt de rol kunstgras ongeveer 5 cm over de kant, rand of tegen de muur. Als de tuin breder is dan vier meter legt u de andere rol hier tegenaan. 

zelf-kunstgras-leggen6) Op maat snijden

Snijd het kunstgras met een scherp stanleymes op maat in de rug van de mat. 

zelf-kunstgras-leggen7) Lijmen wanneer nodigzelf-kunstgras-plaatsen-lijmensla vervolgens de zijkanten, die aan elkaar gelijmd moet worden, om en snijd ongeveer 2 cm tot aan de tweede pool van de zijkanten af. Let goed op de ruimte tussen de twee matten, zodat de lijmnaad nauwelijks opvalt. Voor meer informatie over het lijmen kan je hier klikken. 

zelf-kunstgras-leggen8) Inzanden

Onze specialisten raden het aan om gebruik te maken van instrooizand. Dit geeft extra stevigheid aan de spriet en steun aan de mat.  

zelf-kunstgras-leggen9) Kunstgras hakenzelf-kunstgras-plaatsen-inzanden
Kunstgrashaken worden gebruikt aan één lengte en één breedte zijde. Rondom een boompje of perkje ter bestrijding van vandalisme of op een heuvel om verschuiving tegen te gaan. 

zelf-kunstgras-leggen10) Opborstelen
Borstel het kunstgras op met een harde bezem. Het kunstgras zit erg plat wanneer het op de rol wordt gerold in de fabriek. Zodoende moet het kunstgras altijd worden opgeborsteld met en harde bezem of kunstgras bezem.

Start nu met zelf kunstgras leggen! 

Heeft u voldoende informatie gekregen vanuit ons stappenplan? Dan bent u nu klaar om zelf aan de slag te gaan. Heeft u nog vragen of komt u ergens niet uit? Neem in dat geval contact met ons op. We staan graag voor u klaar. Als u kunstgras bij ons heeft gekocht geven onze vakmannen en specialisten geven niet alleen een goed advies maar leggen u ook uit bij het ophalen of leveren van het kunstgras waar op gelet dient te worden.  

John Garden Sense

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen