GS Flora

Kunstgras kan op veel verschillende ondergrond gelegd worden. Bijvoorbeeld een zandbed van betongranulaat maar ook op tegels, stenen of beton. Er zijn wel een aantal punten waar je op dient te letten.
Wanneer je van plan bent om kunstgras op tegels te plaatsen dan is dit vaak al een bestaande stenen terras in de tuin. Het maakt dan niet uit hoe groot te tegels zijn maar het gaat om de voegen tussen de tegels en klinkers. Deze moeten zo min mogelijk zijn waardoor het kunstgras zo strak mogelijk ligt en je een zo vlak mogelijke en stabiele ondergrond krijgt. Wanneer dit niet gebeurt dan zou je na een tijdje de voegen door het kunstgras kunnen gaan zien en voelen. Daarom is het belangrijk dat de stenen, tegels, bestrating of klinkers zo vlak mogelijk liggen.
Hoe je de kunstgrasmat dan bevestigd aan de tegels of stenen is afhankelijk van de rest van de tuin. Kunstgrashaken zijn in de meeste gevallen geen optie omdat je deze niet door de tegels heen kan slaan.
Allereerst bekijken we de mogelijkheid dat de wind onder het kunstgras kan. Is dit niet het geval bijvoorbeeld omdat het redelijk ingesloten ligt door bijvoorbeeld een schutting of omdat er een tuinset op de mat geplaatst gaat worden dan is het in de meeste gevallen zelfs het beste om de rest van de kunstgrasmat los te laten liggen. Zo voorkom je ook dat het gaat plooien wanneer het kunstgras opgesloten wordt doordat het vastgezet is met bijvoorbeeld kunstgrashaken.
In sommige gevallen is het raadzaam om één of twee zijdes vast te lijmen. Dit kan met een dubbelzijdige tapijttape of met kunstgras lijm in een kitpatroon. Het grote nadeel van het verlijmen met deze kunstgraslijm is dat je het kunstgras nooit meer helemaal mooi verwijderd krijgt van de tegels, beton of stenen. Er blijven altijd lijmresten achter en je zult het kunstgras kapot trekken.
Ons kunstgras is erg sterk en weersbestendig. We bekijken dit graag per situatie zodat we zeker weten dat we de juiste keuze maken om het kunstgras wel of niet te bevestigen op de bestrating.
Een van de belangrijkste punten is de waterdoorlaatbaarheid en afwatering van het kunstgras wat op de tegels gelegd wordt. Is kunstgras waterdoorlatend? Ja, kunstgras laat veel water door. Wanneer er een zandbed onder het kunstgras ligt gaat het water de ondergrond in en trekt in de bodem. Maar wanneer je het op tegels legt dan kan het water minder snel weg dan zou moeten. Dus er ontstaan plassen omdat de ondergrond al het water niet op tijd kan afvoeren. Hoe komen we erachter of dit het geval is? Simpel! Door te kijken wat de bestaande tegel of klinker ondergrond doet wanneer het regent. Loopt het water weg? Top! Blijft het water staan? Dan gaat dit een probleem geven omdat het straks ook gaat gebeuren wanneer het grastapijt geplaatst is. Het is dus belangrijk om de afwatering van het regenwater in de gaten te houden. In de meeste gevallen geeft het geen problemen omdat de stoep en bestrating in afschot is gelegd. Wanneer het water een probleem geeft dan zou je de bestrating in afschot moeten leggen om drainagematten gaan plaatsen. Deze drainageplaten gebruiken we bijvoorbeeld ook veel op een dakterras of balkon om de waterafvoer te regelen. Deze matten zorgen door de gleuven in de mat ervoor dat water eenvoudig wegloopt en je geen last hebt van plassen tussen de tegels en het kunstgras.
Allereerste wil je natuurlijk dat het kunstgras de bestrating precies afdekt. Het is van belang om de tegels dus goed op te meten. Kunstgrasrollen hebben bij ons een standaard breedte van 4 of 2 meter. De lengte is zelf te bepalen. Om de grasmat op maat te snijden gebruiken we een scherp stanleymes of kunstgrasmes. Zo snij je het kunstgras gemakkelijk in de juiste vorm en formaat.
Dit kan eenvoudig zelf. Onze kunstgras specialisten geven een passend advies en ook wanneer je thuis bezig bent met de aanleg van kunstgras kan je bellen, appen of facetimen zodat we je kunnen helpen. Of kijk ook eens naar onze leginstructies.
Ook het plaatsen van een zwembad op het kunstgras wat je gelegd hebt op de bestrating kan! Dit geeft zelfs een super fijne, dikke en zachte ondergrond voor het zwembad. En… geen natuurgras sprieten in het zwembadwater! Ben je van plan om een opzet zwembad tijdelijk op de stoep te zetten en op zoek naar een zachte ondergrond? Kunstgras onder het zwembad op de tegels kan!
Een stuk kunstgras Of kijk in onze kunstgras outlet voor een restpartij kunstgras voor een scherpe prijs!
Toch liever het kunstgras laten leggen? Onze vakmannen staan voor je klaar!
Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.
Offerte aanvragen