• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Kunstgras leggen op tegels of bestrating

Kunstgras kan op veel verschillende ondergrond gelegd worden. Bijvoorbeeld een zandbed van betongranulaat maar ook op tegels, stenen of beton. Er zijn wel een aantal punten waar je op dient te letten.

Wanneer je van plan bent om kunstgras op tegels te plaatsen dan is dit vaak al een bestaande stenen terras in de tuin. Het maakt dan niet uit hoe groot te tegels zijn maar het gaat om de voegen tussen de tegels en klinkers. Deze moeten zo min mogelijk zijn waardoor het kunstgras zo strak mogelijk ligt en je een zo vlak mogelijke en stabiele ondergrond krijgt. Wanneer dit niet gebeurt dan zou je na een tijdje de voegen door het kunstgras kunnen gaan zien en voelen. Daarom is het belangrijk dat de stenen, tegels, bestrating of klinkers zo vlak mogelijk liggen.

Kunstgras op tegels, beton of steen leggen, hoe bevestig ik dat?Kunstgras leggen op tegels of bestrating, kan dat?

Hoe je de kunstgrasmat dan bevestigd aan de tegels of stenen is afhankelijk van de rest van de tuin. Kunstgrashaken zijn in de meeste gevallen geen optie omdat je deze niet door de tegels heen kan slaan.
Allereerst bekijken we de mogelijkheid dat de wind onder het kunstgras kan. Is dit niet het geval bijvoorbeeld omdat het redelijk ingesloten ligt door bijvoorbeeld een schutting of omdat er een tuinset op de mat geplaatst gaat worden dan is het in de meeste gevallen zelfs het beste om de rest van de kunstgrasmat los te laten liggen. Zo voorkom je ook dat het gaat plooien wanneer het kunstgras opgesloten wordt doordat het vastgezet is met bijvoorbeeld kunstgrashaken.
In sommige gevallen is het raadzaam om één of twee zijdes vast te lijmen. Dit kan met een dubbelzijdige tapijttape of met kunstgras lijm in een kitpatroon. Het grote nadeel van het verlijmen met deze kunstgraslijm is dat je het kunstgras nooit meer helemaal mooi verwijderd krijgt van de tegels, beton of stenen. Er blijven altijd lijmresten achter en je zult het kunstgras kapot trekken.

Ons kunstgras is erg sterk en weersbestendig. We bekijken dit graag per situatie zodat we zeker weten dat we de juiste keuze maken om het kunstgras wel of niet te bevestigen op de bestrating.

De afwatering en waterdoorlaatbaarheid van kunstgras op tegels en klinkers.

Een van de belangrijkste punten is de waterdoorlaatbaarheid en afwatering van het kunstgras wat op de tegels gelegd wordt. Is kunstgras waterdoorlatend? Ja, kunstgras laat veel water door. Wanneer er een zandbed onder het kunstgras ligt gaat het water de ondergrond in en trekt in de bodem. Maar wanneer je het op tegels legt dan kan het water minder snel weg dan zou moeten. Dus er ontstaan plassen omdat de ondergrond al het water niet op tijd kan afvoeren. Hoe komen we erachter of dit het geval is? Simpel! Door te kijken wat de bestaande tegel of klinker ondergrond doet wanneer het regent. Loopt het water weg? Top! Blijft het water staan? Dan gaat dit een probleem geven omdat het straks ook gaat gebeuren wanneer het grastapijt geplaatst is. Het is dus belangrijk om de afwatering van het regenwater in de gaten te houden. In de meeste gevallen geeft het geen problemen omdat de stoep en bestrating in afschot is gelegd. Wanneer het water een probleem geeft dan zou je de bestrating in afschot moeten leggen om drainagematten gaan plaatsen. Deze drainageplaten gebruiken we bijvoorbeeld ook veel op een dakterras of balkon om de waterafvoer te regelen. Deze matten zorgen door de gleuven in de mat ervoor dat water eenvoudig wegloopt en je geen last hebt van plassen tussen de tegels en het kunstgras.

Kunstgras op tegels leggenDe aanleg van kunstgras op bestrating of tegels.

Allereerste wil je natuurlijk dat het kunstgras de bestrating precies afdekt. Het is van belang om de tegels dus goed op te meten. Kunstgrasrollen hebben bij ons een standaard breedte van 4 of 2 meter. De lengte is zelf te bepalen. Om de grasmat op maat te snijden gebruiken we een scherp stanleymes of kunstgrasmes. Zo snij je het kunstgras gemakkelijk in de juiste vorm en formaat.

Dit kan eenvoudig zelf. Onze kunstgras specialisten geven een passend advies en ook wanneer je thuis bezig bent met de aanleg van kunstgras kan je bellen, appen of facetimen zodat we je kunnen helpen. Of kijk ook eens naar onze leginstructies.

Kunstgras op tegels onder het zwembad

Ook het plaatsen van een zwembad op het kunstgras wat je gelegd hebt op de bestrating kan! Dit geeft zelfs een super fijne, dikke en zachte ondergrond voor het zwembad. En… geen natuurgras sprieten in het zwembadwater! Ben je van plan om een opzet zwembad tijdelijk op de stoep te zetten en op zoek naar een zachte ondergrond? Kunstgras onder het zwembad op de tegels kan!
Een stuk kunstgras Of kijk in onze kunstgras outlet voor een restpartij kunstgras voor een scherpe prijs!

Toch liever het kunstgras laten leggen? Onze vakmannen staan voor je klaar!

Voordelen van kunstgras op tegels

 

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen