• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Goede kwaliteit kunstgras

Er zijn zoveel verschillende soorten kunstgras waardoor veel mensen het verschil niet meer zien. Maar als je goed kijkt zit er zeker wel verschil in alle soorten kunstgras. Hoe kan je de kwaliteit van kunstgras herkennen?

Hoe herken je top kunstgras van hoge kwaliteit? goede kwaliteit kunstgras getest

Wanneer je om advies vraagt bij de kunstgras specialist of online leest over kunstgras, kom  je veel te weten. Om in eerste instantie het verschil te weten tussen kunstgras en grastapijt hebben we voor jullie de volgende blog geschreven. Door de stijgende vraag naar kunstgras zijn er veel verschillende soorten kunstgras op de markt met ieder hun eigen kunstgras kwaliteit en prijs. Het verschil in kunstgras kwaliteit tussen de verschillende kunstgrassen wordt grotendeels verklaard door de grondstoffen die gebruikt worden in het productieproces.

Wanneer je wil weten wat de beste kwaliteit kunstgras is, dan zijn er verschillende punten waar je op moet letten.

  1. Vezelstructuur; Deze moet stevig genoeg zijn vastgelijmd op de ondergrond
  2. Natuurlijke grasvezels; De sprieten moeten er zoveel mogelijk uitzien als echt gras. Hoe minder goed van een echte grasmat te onderscheiden, hoe beter de kwaliteit.
  3. Verschillen in kleur en lengte van de spriet; Zit hier een kleurverschil in, bruin, beige, donker groen, licht groen en misschien zelfs wel verschillende structuren sprieten? Dan is de grasmat moeilijk van echt te onderscheiden.

Daarbij moet het gemaakt zijn milieu- dier- en kindvriendelijke materialen en moet het een erg natuurlijke uitstraling hebben. Dus niet één dezelfde kleur. Maar bij Garden Sense gaan we nog een stapje verder! Als 5-sterren specialist verzorgen wij met onze aanlegservice ook de gehele aanleg van het kunstgrasgazon.

Is duurder kunstgras de beste kwaliteit?

Globaal gezien is duurder kunstgras beter in kwaliteit dan goedkoop kunstgras. De prijzen van grasmatten worden gebaseerd op het productieproces en de daarbij behorende prijs. Kwaliteit kunstgras met meerdere handelingen en goede grondstoffen zorgt voor een hogere productiekost waardoor de verkoopprijs ook duurder zal zijn.

kwaliteit kunstgras voor in de tuinMaar dit is niet altijd zo! Het is ook belangrijk voor welk doel je het kunstgras laat leggen. Bijvoorbeeld om op te sporten of spelen, dan is het belangrijk dat je een stevige kunstgrasmat neemt. Dat betekend vaak een kortere vezel en een hoge vezeldichtheid waardoor de mat sterk is. Maar de natuurlijke look wordt hierdoor over het algemeen iets minder. Dan is het dus dat je voor jouw situatie een hogere kwaliteit heeft maar wel goedkoper is dan een andere soort. Top kwaliteit voor een lagere prijs dus.

Beste kwaliteit kunstgras voor de tuin

We kunnen niet één soort noemen voor het beste kunstgras voor in de tuin. Iedere persoon is anders met een andere smaak en wensen, elke tuin is anders en elke situatie ook. Uiteindelijk wil iedereen de meest natuurlijke soort kunstgras. Maar het is erg belangrijk om te kijken naar de situatie en waar het kunstgras voor wordt gebruikt om te bepalen welke kwaliteit dan de beste is.

Goed kunstgras kopen voor op het balkon

Het beste kunstgras voor op het balkon? Dat is over het algemeen een minder hoge soort. Dit omdat kunstgras op een balkon vaak veel belopen wordt, of er staat een tuinset op. Een kortere grasmat met een hoge dichtheid, dus veel kunstgras sprieten, is dan sterker. Om goed kunstgras te kopen voor op je balkon of dakterras kijken we dus eerst naar het gebruik. Voor de sier zou je ook een hoge soort kunnen kiezen omdat je dan ook fijn met je blote voeten eroverheen kan lopen. Ook spelende kinderen op het dakterras? Dan adviseren wij een kortere poolhoogte. Er is een keuze tussen grastapijt en kunstgrasmat, maar wat is het verschil? Het is slim om eerst te bekijken welke soort kunstgras je zoekt en het beste bij je doeleind past.

Advies over goede kwaliteit kunstgras van de specialist

Voor het juiste advies over goed kunstgras kan je altijd terecht in onze showtuin. Hier laten we verschillende soorten zien en kunnen er kunstgras stalen meegenomen worden. Onze specialisten kunnen het juiste advies geven en vrijblijvend een offerte opstellen met de kwaliteit kunstgras die je hebt uitgekozen.

advies over goede kwaliteit kunstgras van de specialist Is duurder kunstgras de beste kwaliteit? kunstgras showtuin bij specialist kwaliteit 

Een kunstgrasmat van goede kwaliteit kopen

Besloten om kunstgras te kopen van top kwaliteit? Verdiep je dan eerst in de verschillende producten. Garden Sense maakt alleen gebruik van de hoogste kwaliteit grondstoffen waardoor we ook 15 jaar UV-garantie bieden. Wij leveren enkel A-kwaliteit voor een duurzame kunstgrasmat met een lange levensduur.
Het beste advies over kunstgras krijg je door onze kunsgras installateur in de showtuin. Deze voorbeeldtuin voor kunstgras is 24/7 te bezichtigen.

Kunstgras best getest door Garden Sense

Er is al veel gezegd over kunstgras. Maar er zijn veel verschillende aanbieders en fabricanten. Ons kunstgras is 100% veilig en veel getest. Daarnaast zijn wij al specialist op het gebied van kunstgras vanaf 2007 dus door onze jarenlange ervaring weten wij alle ins en outs over kunstgras. Kunstgras veilig voor kinderen, volwassenen, huisdieren en lood- en cadmiumvrij!

Ons grote kunstgras assortiment van luxe en top kwaliteit kunstgras kan bekeken worden op onze website maar ook in de showtuin die 24/7 toegankelijk is. Of bel of app ons voor extra informatie en uitleg, wij helpen je graag aan de beste kwaliteit kunstgras!

 

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen