• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Soorten kunstgras

Garden Sense maakt en verkoopt diverse soorten kunstgras van hoge kwaliteit. Dit wordt allemaal in Nederland geproduceerd.
Een assortiment voor in de tuin, sport en speelgras maar ook gekleurd gras wat vaak als kunstgras op een dakterras wordt toegepast. Of u het grastapijt gebruikt voor de aankleding en inrichting van de perfecte tuin, om een zwembad op te plaatsen, rondom de trampoline, op het balkon of een modern bedrijvencomplex; met de kunstgras soorten van Garden Sense heeft u gegarandeerd succes!

Benieuwd hoe wij ons kunstgras maken? Wij schrijven er alles over in ons blog over Hoe wordt kunstgras gemaakt en waarvan?

 

Onze soorten kunstgras, ontdek meer!

 

Er worden zoveel soorten kunstgras aangeboden, wat is het verschil?

Wij snappen dat u het moeilijk vindt om de juiste keuze te maken in uw zoektocht naar het kunstgras. Niet al de soorten kunstgras zijn geschikt voor elke situatie. Er worden zoveel verschillende producten aangeboden. Bij het kiezen van het juiste kunstgras dient er rekening gehouden te worden met de volgende punten:

 soorten-kunstgras-verschil kunstgras-soorten-kunstgrasmatten verschil-in-soorten-kunstgras

Ons huidige assortiment kunstgras bestaat uit ruim vijftien verschillende soorten groen kunstgras, en daarnaast het gekleurd kunstgras en sportgras en speelgras. Dit is ons vaste assortiment nepgras. Zo op het eerste gezicht zou u zeggen dat er alleen verschillen zijn in de kleur groen en een combinatie hiervan. Maar er is meer, waaronder

Verschillende kleuren en mosdraad

Gebruik van verschillende tinten groene sprieten maakt dat het kunstgras meer op natuurgras lijkt. Dit wordt bereikt door het kiezen voor verschillende kleuren vezels en die te turven op de rug, de zogenaamde backing van het kunstgras. Zo ontstaan er lichtgroene en donkergroene vezels, waarmee verschillende combinaties kunnen worden gemaakt en dus verschillende soorten kunstgrastapijt.
Ook het gebruik van mosdraad maakt de uitstraling van het kunstgras nog 'echter'. Natuurgras is bijna nooit alleen groen, er is altijd een bruine kleur in te vinden. Het mosdraad haalt vaak de onechtheid van het kunstgras weg.

mosdraad-in-soort-kunsgrasSprietlengte

Daarnaast worden er verschillende sprietlengtes gebruikt. Wanneer de fabriek maar één lengte zou gebruiken gaat het kunstgras erg veel op een tapijt lijken. Dit zou een te strakke, nette, onechte kunstgrasmat opleveren. Het is een kwestie van smaak welke soort kunstgras u het mooist en natuurlijkst vindt.

Dichtheid

Ook is er een verschil in het aantal sprieten per vierkante centimeter; de dichtheid van het kunstgras. Wanneer er minder sprieten met bruin mosdraad worden gebruikt, kijkt u wat verder de mat in, waardoor het kunstgras heel anders oogt dan wanneer er veel vezels dicht bij elkaar staan. Het mosdraad kan hoog getuft zijn maar er kan ook voor gekozen zijn om dit laag te houden zodat de lange kunstgras sprieten meer ruimte hebben aan de bovenkant. Hierdoor oogt het kunstgras heel anders en elke situatie vraagt om een verschillend kenmerk.

Structuur

De ene spriet is stugger als de andere. Kunstgrassoort GS Rezer heeft bijvoorbeeld een hele zachte dunne spriet en voelt super zacht aan. Maar de GS Maple heeft daarintegen een iet wat stuggere spriet. Niet hard, maar stugger. Dit maakt de spriet vaak wel sterker. 

soorten-kunstgras-in-showtuin

Bovenstaande verschillen bepalen de prijs van het kunstgras. Als u kiest voor het kunstgras van 5-sterren specialist Garden Sense profiteert u van zeer aantrekkelijke garantievoorwaarden. Zo bent u bij ons altijd verzekerd van:

  1. Bestendigheid tegen weersinvloeden, zoals uv-straling, temperatuurswisselingen, vocht, rotting en schimmel.
  2. Het uitblijven van tekenen van abnormale slijtage
  3. Waterdoorlatendheid

Al de soorten kunstgras van 5-sterrenspecialist Garden Sense zijn van hoge kwaliteit.

Binnen de kunstgrasbranche is er zoveel verschil tussen kwaliteit. Er zijn ook Chinese producten op de markt welke niet gekeurd zijn en waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van lood en cadmium. Dit omdat ze dan sneller kunnen produceren. Ons kunstgras is vrij van lood en cadmium en dus milieuvriendelijk, ook is het kunstgras ISO 9001 gekeurd. Het garen dat gebruikt wordt voor het kunstgras wordt gemaakt door Bonar en Ten Cate. Al onze producten worden in Nederland gemaakt.

Bezoek eens onze showtuin om de verschillende kunstgrasmatten te ervaren! Loop met blote voeten over het gras en neem de hond en kinderen mee zodat u een juiste keuze kunt maken voor uw situatie.

Onze soorten kunstgras

Yoni Garden Sense

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen