• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Kwaliteit kunstgras

Er worden zoveel kunstgras soorten aangeboden dat het erg moeilijk is om te bepalen welke soort de juiste is voor uw situatie en welk kunstgras voldoet aan bepaalde veiligheidseisen, garanties, kwaliteit en duurzaamheid. Buiten dat u kunstgras dient te kiezen welke bij uw situaties past en welke u als natuurlijk ervaart, zijn er een aantal punten waar ook opgelet dient te worden:

Het type vezel dat gebruikt is

kunstgras-kwaliteit-vezelsKunstgras wordt geturfd in de fabriek. Klossen kunstgras vezels worden op een machine gezet en deze steekt, vergelijkbaar met een naaimachine, de vezels door een backing. De verschillende kunstgras soorten verschillen in type vezel. Deze verschillen onder andere in structuur en kleur. Elk type vezel is geschikt voor een ander gebruik. U kunt zich voorstellen dat voetbal gras andere eigenschappen dient dan landscaping gras, of te wel kunstgras voor in de tuin

 

Waar komt het kunstgras vandaan?

kwaliteit-kunstgrasEr worden veel types kunstgras aangeboden en deze moeten allemaal ergens gemaakt worden. Er zijn verschillende kunstgras fabrieken. Ons kunstgras wordt gemaakt in de fabriek in Genemuiden, dus wij bieden kunstgras van Nederlandse bodem. Maar er wordt ook kunstgras aangeboden uit Europa, Oostblok landen of bijvoorbeeld China. Let goed op waar het kunstgras vandaan komt want er kan veel verschil zitten in de gebruikte grondstoffen. Dit ziet u op het eerste oog niet maar zal in de toekomst mankementen laten zien.
Er wordt ook vaak minder tot geen UV-garantie gegeven op bijvoorbeeld producten uit China.

De backing van de kunstgrasmat

kunstgras-backing-kwaliteitDe backing van het kunstgras zorgt ervoor dat de grasmat sterk en strak blijft liggen en de vezels welke in de mat getufd zijn ook blijven zitten. Dit is de onderkant van de kunstgrasmat. Deze bestaat uit een doek waar de kunstgrasvezels doorheen zijn getufd en daarna is het aan de onderzijde met kunstlatex beschermt. Dit is echter niet altijd zo! Deze backing kan enkelvoudig zijn of dubbel. Kunstgras met een enkele backing is doorgaans goedkoper. De sprieten zullen iets minder stevig in de mat zitten en er is een hogere kans dat deze gaat werken door het weer. (krimpen of uitzetten). Een dubbele backing is steviger, omdat het meer steun geeft en zwaarder is.

De garanties die gegeven worden

kunstgras-kwaliteitBij het kopen van kunstgras dient er gekeken te worden naar de garanties welke gegeven worden op het kunstgras. Veel fabrikanten geven een garantie op het kleurbehoud van het kunstgras, de UV-garantie. Ook wordt er vaak garantie geboden op scheuren, los laten van vezels en de lijmnaden. Let er wel op dat het verschilt wanneer u het kunstgras zelf legt of de grasmat heeft laten leggen. Het verschilt ook per kwaliteit kunstgras hoe lang er garantie gegeven wordt. Zo geven wij bijvoorbeeld 10 jaar UV-garantie op gekleurd kunstgras en 15 jaar op de natuurlijk kunstgras soorten. Het verschilt dan ook per soort, aanleg en situatie hoe de levensduur van het kunstgras eruit ziet.

Hoogwaardige kwaliteit kunstgras biedt voordelen!

Voordat je verder leest; We hebben nog een goede uitleg geschreven over goede kwaliteit kunstgras. Dit is een mooie aanvulling op de informatie die we je op deze pagina willen geven.

Wanneer er voor een hoge kwaliteit kunstgras gekozen wordt geeft dit in de toekomst voordelen. U kunt zich voorstellen dat alle types kunstgras er mooi bij liggen het eerste jaar wanneer deze op de juiste manier gelegd is. Maar het gaat om de langere termijn. Kunstgras is over het algemeen niet goedkoop dus het is vaak een investering voor de komende, zeker, 10 jaar! Wanneer er wordt gekozen voor een grasmat van mindere kwaliteit zal deze lang niet zo mooi blijven dan er wordt gekozen voor een kunstgazon van hoge kwaliteit kunstgras van een goed bedrijf en juiste fabrikant.

Verschil tussen kwaliteit in de kunstgras soorten

Al onze kunstgras soorten zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn allemaal lood- en cadmium vrij en dus milieu vriendelijk. Daarnaast is het kunstgras ISO 9001 gekeurd en het garen dat gebruikt wordt in de kunstgrasfabriek wordt gemaakt door Bonar en Ten Cate. Deze fabriek staat in Nederland. Let goed op de herkomst van het kunstgras! Naast Nederland wordt er ook kunstgras gemaakt in de oostblok landen en bijvoorbeeld China.

De verschillende soorten ervaren advies nodig bij de juiste keuze maken? Bezoek onze kunstgras showtuin in Oirschot, Brabant waar wij ruim 170m² kunstgras hebben liggen op grote afmetingen. De koffie staat klaar!

Let op! Kunstgras van hoge kwaliteit = garantie en levensduur!

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen