• 15 jaar garantie

 • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

 • ​Service en advies​

 • Binnen 2 weken geïnstalleerd

 • Levering uit voorraad

 • Advies aan huis

Kan een zwembad op kunstgras?

U kunt zonder problemen een zwembad op kunstgras zetten. Of het nu voor een paar dagen is of voor 2 maanden, dit kan in beide gevallen. Echter dient er wel rekening gehouden te worden met diverse punten:

 • Het type kunstgras wat u kiest
 • De juiste ondergrond
 • Waar komt het kunstgras vandaan
 • Een goed onderhoud aan het kunstgras

De soort kunstgras onder een zwembad

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras. Een van de belangrijke verschillen is de vezels of wel de grassprieten. Een goede kwaliteit kunstgras herstelt zich nadat deze belast is. Kunstgras welke van mindere kwaliteit is zal sneller plat blijven liggen. Zodoende is het belangrijk dat er wordt gekeken naar de situatie aan welke het kunstgras wordt blootgesteld. Gaat u een klein zwembadje plaatsen of een groot zwembad. Het gewicht van het water zal de kunstgras sprieten altijd plat drukken ,wat daarna weer op te borstelen is wanneer er weer lucht tussen de sprieten komt en de zon er weer op schijnt.
Maar wanneer het kunstgras heel erg weinig sprieten bevat per vierkante centimeter (een lage dichtheid) zullen deze minder steun hebben aan elkaar. Een soort welke van stevige kwaliteit is zal veel langer mooi blijven!

De structuur van de vezel/spriet is ook erg belangrijk. Lekker zacht is niet altijd super sterk, vraag om een goed advies bij bijvoorbeeld onze kunstgras specialisten.

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat het kunstgras tegen chloor kan, dat het niet gaat verkleuren. Vraag altijd naar de uv-garantie van de kunstgrassoort. Op al ons kunstgras geven wij 15 jaar UV-garantie.

In onze kunstgras showtuin in Oirschot geven wij een goed advies en zijn alle soorten op groot oppervlak te bekijken en te voelen.

Kunstgras-chloorwater-zwembad

Waar komt het kunstgras vandaan?

Er zijn veel verschillende kunstgras leveranciers op de markt. Niet alleen in Nederland en Europa wordt kunstgras gemaakt maar ook in oostblok landen en in bijvoorbeeld China. Let er goed op waar het kunstgras gemaakt is. Veel chinese producten zijn vaak goedkoper maar er wordt hier ook vaker gebruik gemaakt van ongekeurde materialen. Hierdoor wordt er niet tot nauwelijks garantie gegeven op de kunstgras soorten en de UV-garantie. Fijn voor de portomonnee bij het aanschaffen maar na een korte tijd is het kunstgrasgazon niet meer mooi en zou u deze het liefst willen vervangen. Dus uiteindelijk: goedkoop is duurkoop.

De juiste ondergrond onder het kunstgras onder het zwembad

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste punt; de ondergrond onder het kunstgras. Niet alleen bij het plaatsen van een zwembad op kunstgras is dit belangrijk, ook bij intensief gebruik en zelfs als u alleen maar naar het gazon kijkt is dit erg belangrijk. Waar moet deze ondergrond aan voldoen?

 • Juist keuze voor het zand, geen zwart zand. Het beste en sterkste is betongranalaat. Dit is sterk en waterdoorlatend. 
 • De juiste dikte van de nieuwe ondergrond, tot de juiste hoogte opgevuld
 • Het goed aantrillen en egaliseren van het nieuwe grondbed
 • Leggen van een geotextiel of drukverdeeldoek onder het kunstgras

Wij vertellen u alles over de juiste kunstgras ondergrond op onze site. Bij verdere vragen helpen wij graag telefonisch, per mail of per WhatsApp.

kan-een-zwembad-op-kunstgras

 

Een goed onderhoud aan het kunstgras 

Wanneer de vezels plat liggen, bijvoorbeeld doordat hier een bloempot op heeft gestaan, zullen de sprieten vanzelf weer omhoog komen. Met een gewone harde bezem kan er een handje geholpen worden mocht dit nodig zijn. U borstelt als het ware de lucht weer tussen de sprieten waardoor deze mooi rechtop gaan staan. Wat nu als er voor lange tijd een zwembad op het gras heeft gestaan? Kwaliteits kunstgras zal ook dan weer herstellen. Laat in eerste instantie de sprieten zelf omhoog komen en u kunt daarna altijd een handje helpen met de harde bezem. Het gewicht van het zwembad voor langere tijd zorgt er voordat de vezels helemaal plat liggen. Uiteraard scheelt het hoe groot het zwembad is. Van een klein badje zal het kunstgras zich niets aantrekken. Wordt het kunstgras elke keer op dezelfde plek zwaar belast dan zal het op een gegeven moment ‘op’ zijn.

 

Is een groot zwembad plaatsen op kunstgras dan wel slim?

Ja zeker. Het aller belangrijkste is de ondergrond! Die moet stevig, compact en waterdoorlatend zijn. Maar er dient wel rekening gehouden te worden met de soort kunstgras. Zorg dat u een soort kiest met veel vezels per vierkante centimeter en van goede kwaliteit. Het spreekt voor zich dat een dunne soort kunstgras met weinig sprieten minder draagkracht heeft dan een kunstgrasmat met veel sprieten waardoor het gewicht verdeeld wordt. Deze sprieten ondersteunen elkaar als het ware. 

Kortom; kwalitatief goed kunstgras kan tegen een stootje. Het kunstgras kan altijd opgeborsteld worden om de sprieten te helpen maar laat u dus goed informeren bij een kunstgrasspecialist zodat u de juiste keuze maakt!