• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Kunstgras ondergrond

Bent u van plan om kunstgras te kopen? Vergeet geen rekening te houden met de ondergrond waarop kunstgras wordt geïnstalleerd. Dit aspect wordt vaak over het hoofd gezien maar wel een grote invloed heeft op de prestaties en duurzaamheid van het kunstgras. Het kiezen van de juiste ondergrond kan ervoor zorgen dat het kunstgras langer meegaat en beter presteert. Bij Garden Sense krijgen we al jaren dezelfde vragen over de ondergrond. Om deze reden hebben we alle belangrijke punten verwerkt in de tekst. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen of kom gerust langs in onze showtuin.  ondergrond voor kunstgras betongranulaat

Wat is de beste kunstgras ondergrond? 

Er zijn verschillende ondergronden geschikt voor onder het kunstgras. Het grondwerk, onderbouw, onderlaag of fundering vergt aandacht en is een belangrijke stap in het aanlegproces zodat het kunstgras er zo strak mogelijk bij ligt en belangrijker; blijft liggen! Het belangrijkste is dat de kunstgras ondergrond stabiel, egaal en waterdoorlatend is. 

 

 

 

De belangrijkste punten voor een kunstgras ondergrond 

Zorg ervoor dat de ondergrond altijd vlak en egaal is. Goed aan trillen en egaliseren dus. Het is van groot belang dat de ondergrond waterdoorlatend is om te zorgen voor een goede afwatering en te voorkomen dat er water blijft staan bij regen. Onze voorkeur gaat uit naar een ondergrond van betongranulaat 0-4 van minimaal 5 cm dik. Indien er gebruik wordt gemaakt van geel- witzand, straatzand of vergelijkbaar materiaal, dient de dikte van de ondergrond minimaal 10 cm te zijn. Het plaatsen van een drukverdeeldoek wordt bijna altijd aangeraden, aangezien dit de levensduur van de ondergrond aanzienlijk kan verlengen. 

Kunstgras ondergrond voor op het balkon? 

Het is van essentieel belang dat er bij een balkon rekening wordt gehouden met de afvoer van water. Vaak kunstgras-ondergrondwordt hier al voorzien tijdens de bouw, bijvoorbeeld door middel van een goot of een afvoer op het balkon. Indien de ondergrond van het balkon bestaat uitgestort en geëgaliseerd cement, kan het kunstgras direct hierop gelegd worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om extra comfort toe te voegen aan de kunstgras ondergrond door valdemping te installeren.  

Mocht de waterafvoer niet voldoende zijn kan er kunstgras drainage gebruikt worden. Door de structuur van dit product zal je geen last hebben van water wat op het balkon of dakterras blijft staan en wordt het water afgevoerd.  

Wanneer het balkon tegels of klinkers bevat waar duidelijke groeven aanwezig zijn raden wij aan om een drukverdeeldoek, valdemping of drainaige te gebruiken zodat deze groeven worden opgevuld. 

Meer informatie over kunstgras ondergrond? 

Heeft u na het lezen van de tekst nog vragen of wilt u meer informatie hebben? Neem gerust contact op met de specialisten van Garden Sense. Ontdek ook alle mogelijkheden in onze showtuin. Onze showtuin is 24/7 open.  

kunstgras-ondergrond-op-balkon drainage ondervloer onder kunstgras op een balkon als ondergrond

Terug naar andere kunstgras benodigheden

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen