• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Rubberen korrels voor kunstgras velden

We zullen u een antwoord geven op de volgende vragen;

Wat is een kunstgras rubber infill?

Een infill product is de 'vulling' tussen de kunstgras sprieten van een kunstgrasveld. Dit kan zand zijn maar ook rubber. Dit rubber wordt gemaakt van oude rubbberproducten, vrijwel altijd gerecyclede autobanden. De hoofdrede waarom er autobanden gebruikt worden is dat deze niet mogen worden gestort. Deze moeten volgende Europese richtlijnen hergebruikt worden. Deze banden worden versnipperd. De manier waarom kan verschillen bijvoorbeeld eerst bevriezen en dan versnipperen. Hierdoor kan de vorm van een rubber korrel verschillen. Ook kan er nieuw syntetisch rubber gebruikt worden, de kleur van het rubber kan hierdoor, naast de vorm, verschillen.
 

Waarom heeft kunstgras een infill product nodig?

U kunt zich voorstellen dat een kunstgras spriet van 50mm niet rechtop blijft staan wanneer hier volwassen mannen van 80kg op voetballen. Om het kunstgras veld speelbaar te makanen wordt het kunstgras 'opgevuld' met een infill product, in het geval van een voetbalveld rubber. Dit rubber zorgt ervoor dat de bal juist rolt, dat het veld mooi blijft, dat er slidings gemaakt kunnen worden en dat het juist stuiterd. Het is de bedoeling dat het zoveel mogelijk voelt als voetballen op natuurgras. Alleen een kunstgras voetbalveld vergt minder onderhoud en is duurzaam.

Niet alleen een voetbal kunstgrasveld heeft een infill product nodig. Ook een hockey veld. Hier wordt echter geen rubber gebruikt maar zand en/of water. Elke sport en dus elk sport kunstgrasveld vergt andere eigenschappen voor de sporter. 

Een kunstgras gazon in de achtertuin is weer helemaal anders. Dit kunstgras heeft een andere structuur en een ander gebruik. We zanden wij het kunstgrasgazon altijd in met speciaal, rondgebrand instrooizand. Net zoals het rubber, zand en water de vezels van het kunstgras steun geeft, geeft ook dit zand bij het gazon in de achtertuin steun aan de sprieten. Ze blijven hierdoor mooi rechtop staan, zorgen voor gewicht op de kunstgrasmat en geeft, in tegenstelling tot rubber wat erg veel warmte en geur afgeeft, verkoeling.

Daarnaast hebben we ook kunstgras voor speeltuinen en onder speeltoestellen al kunstgras toepassing. U kunt zich voorstellen dat dit gras weer andere eigenschappen en kwaliteiten vraagt dan bovenstaande kunstgras soorten. In de meeste gevallen waar kunstgras als speelgras wordt gelegd, dient deze combinatie gekeurd te zijn. Er wordt dan eerst valdemping gelegd. Deze dikte is afhankelijk van de hoogste valhoogte van het toestel wat op het kunstgras staat. Daarop komt een 24 millimeter kunstgras product en dit kunstgras moet ingezand worden met het speciale zand, wel 25kg per vierkante meter! Is dit niet het geval dan is in veel gevallen de ondergrond niet goedgekeurd. U kunt zich voorstellen hoeveel millimeters er van de kunstgras spriet opgevuld worden met het instrooizand. Dit geeft steun aan de sprieten waardoor het kunstgras nauwelijks slijt wanneer er intensief op gespeeld wordt, daarnaast geeft het een veilige ondergrond voor de spelende kinderen.

voetbal-kunstgras  hockey-kunstgras   speel-kunstgras   tuin-kunstgras
    Voetbal kunstgras                         Hockey kunstgras                     Speel kunstgras                            Tuin kunstgras

 

Zijn er alternatieven?

Zoals onder andere bij hockeyvelden al wordt gedaan, kan er ook bij het voetbal zand gebruikt worden. Er wordt nu ook al af en toe gekozen om zand en rubber te gebruiken. Bij het kiezen zand in plaats van rubber als infill voor een kunstgras voetbal veld, gaan de kosten omhoog. Het zand is duurder. Dit is ook vaak een rede waarom er eerder rubber gebruikt word. Daarnaast hebben zand en rubber andere eigenschappen en kwaliteiten voor het veld, de sport en dus de sporter. Er wordt ook gekeken of er kokosvezels of kurk gebruikt kan worden. Ook is het recyclen van de rubber autobanden uiteraard een extra pluspunt, duurzaam en goed voor het milieu. Dit wordt steeds belangrijker. 

Is het rubber slecht voor onze gezondheid?

We kunnen op 3 manieren in contact komen met het rubber granulaat. Via de huid (wondjes), doorslikken van rubber en via inademing van de lucht boven het kunstgras voetbalveld  met rubber. Het gaat over de aanwezigheid van PAKs, weekmakers en nitrosaminen. Sommige van deze zijn kankerverwekkend. Uit onderzoek blijkt dat het sporten op een kunstgras veld wat ingestrooid is met rubber NIET schadelijk is voor de gezondheid door blootstelling aan deze 3 stoffen. Door na het voetballen op een rubber ingestrooid veld te douche en schone kleding aan te trekken, bent u en zijn uw kinderen weer helemaal schoon!

Op de website van het Rijksinstituut voor Volsgezondheid entn Milieu gaan ze dieper in op de verschillende onderzoeken welke er door de jaren heen gedaan zijn.

Onze conlusie

Er is geen rede tot het verwijderen van alle kunstgras velden. Uit het onderzoek is gebleken dat de stoffen welke aanwezig zouden kunnen zijn in het rubber, niet aanwezig zijn. Daarnaast zijn veel dingen kankerverwekkend zoals roken of het eten van onbewerkt vlees. Maar er wordt niet verteld dat u dan 750 gram onbewerkt vlees per week moet eten en dat de kans dan met een minimaal percentage vergroot wordt. Douche na het voetballen op kunstgras met rubber en u kunt met een gerust hart een pilsje drinken in de kantine!

Wat onze klanten zeggen

"

Wij zijn dik tevreden over het mooie kunstgras dat bij ons is gelegd! Wat wij prettig vonden is: het snelle schakelen en het feit dat het op zeer korte termijn gelegd kon worden. Het is verder met veel beleid en aandacht gelegd (mooi aflopend richting de poort). Nogmaals: erg tevreden!


Familie uit Best - Januari 2023

''Dag Yoni & John: Gisteren, 28 mei, hebben jullie bij ons het grastapijt gelegd. Het eindresultaat is echt helemaal top. Mooier dan we verwacht hadden. En wat is John een topvent. Hij heeft zelfs de banden vervangen die ik gelegd had omdat er een paar niet zo mooi waren. Dat noem ik nou echt top service eerste klasse. Bij thuiskomst was alles netjes opgeruimd en leek alsof er niemand geweest was. De 5 sterren hebben jullie meer dan verdiend. Ik zal jullie aan iedereen aanraden. Ga zo door. En oja, Yoni. Jij ook bedankt voor je duidelijke, enthousiaste en vriendelijke uitleg bij ons bezoek een jullie showroom. Wij gunde het jullie gelijk. Hopen dat we jullie niet meer nodig hebben al ben ik er zeker van dat jullie ook dan weer klaar staan voor ons."


Familie uit Goirle - Mei 2022

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2022

"Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken."


Meneer van Esch - Juni 2022

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Familie uit Eersel - November 2021

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - September 2021

"Wij zijn zeer tevreden met de vriendelijke ontvangst, wijze van voorlichting en meedenken om onze tuin tot een heel mooi plaatje te maken, zodat wij hier jaren plezier van zullen hebben. Tevens zijn wij zeer tevreden met de prima prijs/kwaliteitsverhouding en als belangrijkste uiteraard de wijze hoe het gelegd wordt. In 1 woord : Geweldig!"


Familie uit Tilburg - Maart 2023

Showtuin in oirschot bezocht ,Yoni ons zeer goed van informatie voorzien welk type gras voor ons het beste was, dezelfde dag offerte binnen, hier waren we het snel over eens: opdracht gegeven voor plaatsing. Binnen een dag of 10 vakkundig geplaats door John, en genieten! Alles zeer netjes afgewerkt. in een woord SUPER levering en plaatsing zoals afgesproken en zeer snel goed zo ga zo door, wat een vakmensen!


Familie uit Hoogeloon - Februari 2022

Kunstgras offerte aanvragen?

Wilt u graag kunstgras offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul eenvoudig het formulier in.

Offerte aanvragen