• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Verkleurd kunstgras door de zon?

Elke week krijgen we de vraag van mensen of het kunstgras niet verkleurd? Bijvoorbeeld door de zon. Ze zijn bang dat de ene kant van het kunstgras wat heel de dag in de zon ligt er over een tijdje anders uit gaat zien dan het kunstgras wat bijvoorbeeld onder de boom, dus in de schaduw, ligt.

 

Kunstgras met UV-garantie vekleurd niet door de zon!

 

Garden Sense levert kunstgras van hoge kwaliteit en al onze soorten zijn uv-bestendig. De kunstgrassprieten smelten of verkleuren niet door zonlicht. De soorten van Garden Sense zijn getest op kleurvastheid en de invloed van uv-stralen. Zodoende zijn al onze soorten kunstgras voorzien van 15 jaar uv-garantie. Let goed op deze garantie! Kunstgras zonder uv-garantie kleurt na een aantal jaren grijs/blauwig. Gelooft u dit niet? Wij hebben een voorbeeld van kunstgras welke verkleurd is bij mensen waar wij nieuwe kunstgras hebben gelegd. Deze familie had goedkoop kunstgras op de kop kunnen tikken en dacht er even tegenaan te kunnen met het nieuwe gazon. Maar na 1 winter en 2 zomers waren de sprieten van het gras helemaal wit uitgeslagen! Dit is natuurlijk niet de bedoeling. We hebben uitgelegd waar dit door komt en de familie geholpen met het kiezen van een nieuwe kunstgrasmat, welke uiteraard wel bestand wat tegen zonnestralen!

 

Maar kunstgras mist het verkoelende effect dat natuurgras wel heeft. Kunstgras wordt warmer in de zon. Maar niet zo warm als bestrating. Ondanks dat het kunstgras warmer wordt is het geen reden om te twijfelen. Het kunstgras droogt daar in tegen veel sneller als natuurgras. Wanneer het buiten wat kouder is en de zon schijnt, is de warmte in het kunstgras juist fijn om op te spelen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden en verschillen soorten kunstgras? Kom eens naar onze kunstgras showtuin en ontdek!