• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Mos in kunstgras

Hoe kan ik mos in mijn kunstgras verwijderen?

Kunstgras schoonmaken kan makkelijk zijn. Met een sopje en eventueel wat chloorwater kan er veel worden opgelost. Maar wanneer er mos in uw kunstgras is gaan groeien, kan het schoonmaken van kunstgras om speciale handelingen vragen. Zit het mos nog maar een korte tijd op uw kunstgras? Dan is dit gemakkelijk te verwijderen door middel van Biomos. Het Biomos laat je een dag intrekken en dan zal het mos los gaan zitten. Als het mos los zit, kunt u het met een kunstgras bezem of borstel losborstellen en het mos verwijderen. Echter kan het mos ooit te sterk in uw kunstgras zijn verweven. 

 

4 stappen om mos te verwijderen in uw kunstgras

Mocht het mos al jaren in uw kunstgras aanwezig zijn, dan zal deze wat vaster zijn gegroeid. Hierdoor is alleen Biomas en een sopje niet genoeg, maar zijn hier extra stappen voor nodig. Door een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door Garden Sense, kan het mos toch uit uw kunstgras worden verwijderd.

 

1. Mos los borstelen met een speciale borstelmachine

​Bij Garden Sense beschikken we over een speciale borstelmachine die met veel kracht al het mos van uw kunstgras verwijderd. Deze borstelmachine heeft een speciale borstel voor kunstgras, zodat de kunstgrasmat niet beschadigd wordt. 

 

2. Al het mos en viezigheid uit het kunstgras zuigen

Nadat het mos in uw kunstgras is losgeborsteld, moet het worden opgeruimd. Garden Sense zorgt zelf voor een industriële stofzuiger, die ervoor bestendig is om al het mos netjes op te zuigen. Ook het zand wat tussen het kunsgras ligt wordt opgezogen. Dit doen we omdat als het mos hardnekkig in uw kunstgras is verweven, de mossporen door heel de kunstgrasmat zijn verspreid en ook in het zand zitten. Door alles netjes op te zuigen, is de kunstgrasmat grondig gereinigd. 

 

3. Opnieuw inzanden van kunstgras

Als het kunstgras is schoongemaakt, kan het inzanden van kunstgras beginnen. Hiervoor gebruikt Garden Sense kunstgras instrooizand. Het aantal kilo aan zand hangt af van de kunstgrassoort waarvoor gekozen is. 

inzanden van kunstgras

 

4. Kunstgras opborstelen met een speciale kunstgrasborstelmachine

Nadat het kunstgras is ingezand met schoon kunstgras instrooizand, moeten de kunstgrassprieten omhoog geborsteld worden voor een natuurlijk ogende kunstgrasmat te krijgen. Het opborstelen doet Garden Sense met een kunstgrasborstelmachine. Tijdens het opborstelen van het kunstgras valt het instrooizand goed tussen de sprieten waardoor het instrooizand voor maximale ondersteuning zorgt. 

 

 

Maar voorkomen is beter dan genezen!

Het is verstandig om kunstgras eens per jaar goed na te lopen. Controleer randen, lijmnaden en kijk of er nog voldoende instrooizand aanwezig is. Waar nodig kan dit vernieuwd of bijgevuld worden. Borstel het kunstgras goed op met de harde kunstgrasbezem. Kunt u dit niet zelf doen? Wij doen het onderhoud van kunstgras graag voor u. U hoeft alleen het kunstgras onderhoudsformulier in te vullen, waarna wij contact met u opnemen. 

Lees hier meer informatie over kunstgras onderhoud en het schoonmaken van kunstgras of neem contact met ons op.