• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Kan kunstgras tegen hondenplas?

Ja, dat kan kunstgras. Maar het is belangrijk dat er wordt gekeken naar een uv-garantie op het kunstgras. Dit garandeerd u ervan dat het kunstgras tegen verkleuring door de zon kan. Hierdoor zijn de vezels van het kunstgras sterk waardoor het tegen een stootje kan. Zo ook wanneer uw hond op het kunstgras plast.
Maar ook erg belangrijk is dat er gekozen wordt voor kunstgras zonder chemicaliën. Dit is niet goed voor de gezondheid van de dieren, kinderen maar ook niet voor het milieu. De kunstgrassoorten van Garden Sense zijn allemaal lood- en cadmiumvrij.

Help! Mijn hond heeft op het kunstgras geplast!

Het beste is om het kunstgras na te sproeien met water. Zo loopt het weg door de afwateringsgaatjes welke in het kunstgras zitten. Het is niet zo dat het gele plekken achterlaat zoals bij natuurgras. Dat maakt het wel lastiger om te zien waar de hond geplast heeft en of dat de hond geplast heeft. In dat geval; neem het zekere van het onzekere. Met een gieter of waterslang het hele gazon sproeien en het is weer schoon. Wel zo fris wanneer de kinderen weer op het gras gaan spelen.

Wat als mijn hond een grote boodschap op het kunstgras doet?

Dan geld eigenlijk hetzelfde advies. Schep de drol op of verwijder deze met een zakje. Mochten er resten achterblijven sproei deze dan met de gieter of tuinslang weg. Het kan sowieso geen kwaad om het nog na te spoelen met water, wel zo hygiënisch.

Kan kunstgras tegen plas en poep van de hond?

Ja, dat kan kunstgras. In hondencentra wordt niet voor niets kunstgras gebruikt. Netjes en gemakkelijk schoon te maken. Maar houd het wel bij! Niet zeker of de hond op het gras geplast heeft? Kleine moeite om te sproeien.