• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Hoe veilig is kunstgras?

Vandaag is er door verschillende media in het nieuws gebracht dat rubbergranulaat, wat regelmatig in kunstgras voetbalvelden wordt gebruikt, mogelijk schadelijk is voor uw gezondheid.

Nou kunnen wij ons bij Garden Sense voorstellen dat u door deze berichten denkt dat kunstgras in het algemeen niet goed is voor de gezondheid. Gelukkig is dat niet het geval.
Om hier volledig zeker van te zijn, hechten wij bij Garden Sense al jaren veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Zo werken wij uitsluitend met in Nederland geproduceerde producten welke voldoen aan hoge kwaliteitseisen en volledig vrij zijn van schadelijke stoffen. Garden Sense adviseert normaliter al om kunstgras niet met rubbergranulaat in te strooien, maar met milieuvriendelijk silica zand (instrooizand). Dit geeft een mooier resultaat, geeft geen geur af en geeft ook geen hoge tempratuur af bij warm weer.

Hoe zit het met andere kunstgras soorten?

Omdat kunstgras steeds populairder wordt, zoeken veel kunstgras leveranciers de grens op. De leveranciers die willen concurreren op prijs in plaats van kwaliteit gaan hier vaak de fout in. Kleine concentraties zware metalen zijn wettelijk nog toegestaan in kunstgras maar deze willen we uiteraard niet in het kunstgras dat we kopen. Vreemd dat dit nog toegestaan is toch? Klopt, maar daarom kiezen wij voor kunstgras soorten waarbij grondstoffen zijn gebruikt die gegarandeerd schoon zijn! Deze soorten zijn vaker iets duurder omdat de grondstoffen duurder zijn, maar wij kiezen liever voor kwaliteit en milieurvriendelijke kunstgras dan voor een goedkope, 'vieze' kunstgrassoort.

Natuurlijk kan het zijn dat u alsnog vragen heeft over onze kunstgras kwaliteiten. Neem hiervoor gerust eens contact op met onze adviseurs. Deze kunnen u alle ‘ins and outs’ over kunstgras en de benodigde accessoires vertellen.