• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Hoe bereken ik vierkante meter?

Een vraag die vaak terecht wordt gesteld. Het kan soms lastig zijn dit zelf te berekenen. Natuurlijk kunnen wij u hierbij helpen als u een schetsje met maten naar ons stuurt. Wilt u toch alvast zelf uitrekenen hoeveel kunstgras u nodig heeft?

 

Bij de berekening van de vierkante meters kunstgras zijn deze punten zeer belangrijk!

 

1) DE BREEDTE VAN HET KUNSTGRAS Kunstgras heeft standaard een breedte van 4 of 2 meter. Het is daarom aan te raden hier rekening mee te houden met het ontwerp van uw gazon Op deze manier voorkomt u onnodig veel snijverlies. Het beste is om hier 5 centimeter speling vanaf te halen. Dus het gazon dan 3.95 meter breed te maken in plaats van exact 4 meter. Zo kunt u de zijkanten eraf snijden voor het mooiste resultaat.

 

2) HET SNIJVERLIES BIJ AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS Wanneer de oppervlakte van de tuin kleiner is dan de kleinste hoeveelheid leverbare kunstgras, spreekt men over snijverlies. Voorbeeld: Een gazon is 5,00m x 7,00m = 35m2, maar het kunstgras is alleen maar leverbaar in 2 banen van 5,00m x 4,00m = 40m2. Er is sprake van 5m2 snijverlies.
BELANGRIJK! Bereken voor de zekerheid minimaal 5 centimeter extra lengte. Dit zodat u geen kunstgras tekort komt wanneer het bijvoorbeeld niet haaks is.

 

3) DE RICHTING VAN DE VLEUG Indien u meerdere banen kunstgras nodig heeft dan moet u rekening houden met de vleug van het kunstgras. Deze moet bij elke baan dezelfde kant op wijzen. Gebeurt dit niet, dan krijgt u kleurverschil. De vleug is de richting waarin de kunstgras sprieten wijzen. U dient vanaf de zichtkant ‘in’ de kunstgras sprieten te kijken, dus tegen de vleug in. BELANGRIJK! Bij meerdere zichtkanten kan er gekeken worden of er eventueel beter twee stukken gelegd kunnen worden om zo een beter zicht te krijgen. Er dient dan wel gelijmd te worden. Bijvoorbeeld wanneer het gras 3,40m bij 7,35m is. Er kan gekozen worden voor 4,00m x 7,40m of twee stukken van 4,00m bij 3,45m met lijmnaad.

 

4) HET LIJMEN VAN KUNSTGRAS Indien u meerdere banen kunstgras heeft, dienen deze aan elkaar gelijmd te worden. Dit gebeurt met zelfklevende lijmband of vloeibare kunstgraslijm met lijmband welke speciaal ontwikkeld is voor kunstgras. (Ligt aan de situatie en gebruik voor welke lijmsoort gekozen wordt)
BELANGRIJK! Bij het lijmen van een naad dient het kunstgras altijd schoon gesneden te worden. Let hierop bij het berekenen van het benodigde aantal vierkante meters.

 

Het berekenen van de totale m² op rechte of schuine vlakken

REKENVOORBEELDEN

Berekenen-van-m2-kunstgrasAfmeting: 5,60m x 3,95m Benodigd kunstgras: 22,12m2 Snijverlies: 0,28m2 De tuin is iets smaller dan 4m. De berekening is daarom eenvoudig. Nodig: 1 rol van 4,00m breed bij 5,65m lang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

berekenen-vierkante-meters-kunstgrasAfmeting: lange zijde 3,10m x 7,55m, rechterhoek 1,50m x 3,00m Benodigd kunstgras: 27,91m2 Snijverlies: 2,29m2 (zonder rondingen) Nodig: Als basis gebruikt u een stuk kunstgras van 4,00m breed bij 7,60m lang (A). Snij het ontbrekende deel uit de rechter bovenhoek (B) en leg deze dan in de hoek rechtsonder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berekening-vierkante-metersAfmeting: 4,63m x 3,75m Benodigd kunstgras: 27,91m2 Snijverlies: 1,16m2 (zonder rondingen) Nodig: Als basis gebruikt u een stuk kunstgras van 4,00m breed bij 4,70m lang. Een tuin met rondingen leidt vaak tot veel snijverlies.