• 15 jaar garantie

  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

  • ​Service en advies​

  • Binnen 2 weken geïnstalleerd

  • Levering uit voorraad

  • Advies aan huis

Aandachtspunten bij het kopen van kunstgras

Kunstgras is er in verschillende soorten. Dik, dun, lange sprieten of korte vezels... Daarnaast is de kleur ook nog eens verschillend en niet onbelangrijk, waar het kunstgras vandaan komt. Er dient met verschillende punten aandacht gehouden te worden bij het kopen van kunstgras.

Waar moet ik op letten bij het kopen van kunstgras?

Een van de belangrijkste punten waar u op moet letten bij het kiezen van de kunstgrassoort is waar het vandaan komt. Er zijn veel aanbieders en we snappen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Omdat het steeds populairder wordt, wordt het ook steeds vaker aangeboden. Bij tuincentra, op internet, als bij product of, zoals bij Garden Sense, een gespecialiseerd kunstgras bedrijf. 


Kunstgras wordt dan ook op veel plekken gemaakt. In Europa, Nederland, goedkopere productielanden en tapijtfabrikanten. Het kunstgras van Garden Sense komt uit Nederland. Zodoende geven wij ook 15 jaar uv-garantie op onze kunstgrassoorten. 

U denkt waarschijnlijk; Kunstgras is kunstgras. Maar dit is zeker niet zo! Daarom is het belangrijk om te weten waar u naar kan kijken om een juiste beslissing te maken.

 

  • Let op de backing van het kunstgras. Dit is de onderkant van het kunstgras. Deze bestaat uit een doek waar de kunstgrasvezels doorheen zijn getufd en daarna is het aan de onderzijde met kunstlatex beschermt. Dit is echter niet altijd zo! Deze backing kan enkelvoudig zijn of dubbel. Kunstgras met een enkele backing is doorgaans goedkoper. De sprieten zullen iets minder stevig in de mat zitten en er is een hogere kans dat deze gaat werken door het weer. (krimpen of uitzetten). Een dubbele backing is steviger, omdat het meer steun heeft.
  • Let op de garantievoorwaarden. Al het kunstgras heeft een mooie, groene kleur... als het nieuw is! Kunstgras van mindere kwaliteit kan snel verkleuren en doffer worden zodra het wordt blootgesteld aan de zon. Dit kan al binnen het eerste jaar gebeuren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Dan is er minder betaald voor het kunstgras maar het gaat ook minder lang mee. Alle soorten kunstgras van Garden Sense hebben 15 jaar uv-grarantie! Dit houdt dus in dat het kunstgras 15 jaar lang de mooie, heldere kleur groen behoud.  
  • Let op de samenstelling van het kunstgras. Bij kunststof speelgoed worden strenge eisen gesteld aan de ingrediënten van het kunststof. Bij kunstgras (nog) niet. Het is dus niet vanzelfsprekend dat de ingrediënten van het kunstgras goed zijn voor het milieu en recyclebaar. De soorten kunstgras van Garden Sense zijn allemaal vrij van zware metalen, milieuvriendelijk en recyclebaar! Dus kind- en diervriendelijk en zeer duurzaam!

Aandachtspunten bij het kopen van kunstgras.

Conclusie: Goedkoop is duurkoop! Met de kunstgras soorten van Garden Sense weet u zeker dat u aan de bovenstaande punten voldoet. Kwalitiet, service, vakmanschap, goed advies en garantie! Twijfel je over de keuze en hoe het kunstgras aan te leggen? Laat u vrijblijvend adviseren en/of bezoek onze showtuin voor inspiratie.