• 15 jaar garantie

 • Hoge kwaliteit, scherpe prijs

 • ​Service en advies​

 • Installatie van a tot z

 • Levering uit voorraad

 • Advies aan huis

Kunstgras in de tuin

Heeft u een prachtige tuin maar krijgt u het gras niet zo mooi als u zou willen? 
Elk jaar weer dezelfde klachten...
De voordelen van een mooi, groen gazon, zonder de nadelen van natuur gras!

Stelt u zich eens voor...

Altijd een groen, schoon, netjes gazon in uw tuin, met weinig tot geen onderhoud. Ook op de plekken waar natuurgras moeilijk groeit. Alleen maar genieten van uw tuin!
Onze kunstgras soorten zijn zo sterk dat kinderen veilig kunnen spelen zonder vieze, groene broeken te krijgen. Ook huisdieren genieten van een gazon van kunstgras.

Kunstgras voor de tuin geeft veel voordelen!aanleg-kunstgrasgazon-in-achtertuin

Kunstgras en graszoden zijn niet met elkaar te vergelijken. Bij graszoden komt het probleem van dood gras, veel mos of gewoon geen gras elk jaar terug. Het kiezen voor kunstgras is een investering. Kunstgras heeft, bij af en toe onderhoud, een lange levensduur. Bij normaal gebruik gaat het zeker 10 tot 15 jaar mee! Met kunstgras onderhoud bedoelen we, dat het meeste vuil zoals bladeren van het gras verwijderd dienen te worden. U kunt het vergelijken met het vegen van de stoep. Ontdek nog veel meer voordelen van kunstgras!

Daarnaast wordt er vanuit de fabriek aangeraden om bij intensief gebruik het kunstgras te laten opborstelen met een borstelmachine. Dit kan elk jaar maar bij normaal gebruik is een keer in de 5 jaar ook voldoende. Dit is per situatie verschillend. Wij van Garden Sense bieden deze kunstgras onderhoudsbeurt aan.

 

In 5 stappen genieten van uw tuin!

 • 1. Advies

  Kom langs in onze showtuin en ontdek de mogelijkheden. Wij geven een goed advies

 • 2. Keuze maken

  Kies de soort kunstgras die u aanspreekt en het beste bij uw situatie past

 • 3. Offerte

  Ontvang een offerte op maat, geheel vrijblijvend.

 • 4. Afspraak maken

  Samen kiezen we een datum om het kunstgras van a tot z te installeren.

 • 5. Genieten

  Geen zorgen meer. Alleen maar genieten van uw tuin en vrije tijd!

Kunstgras leggen in de voortuin of achtertuin

In de achterozetuin biedt kunstgras al veel voordelen, maar ook in de voortuin is een kunstgrasmat handig! Niet alleen grote afmetingen kunnen worden voorzien maar hoe handig is het om een klein stukje, of een onhandige hoek te voorzien van kunstgras. Niet meer maaien en het gras blijft altijd mooi groen. U heeft nauwelijks meer omkijken naar de voortuin. Onze kunstgras aanleg service neemt al uw zorgen uit handen!

kunstgras-aanleggen-in-voortuinHet plaatsen van kunstgras; zelf leggen of laten leggen?

Het kunstgras leggen vergt enige kennis en geduld. Wanneer u lang van uw kunstgras wilt genieten is het verstandig om dit proces goed te doorlopen. Wij zeggen altijd; 'De ondergrond is het halve werk!' Kunstgras vormt zich naar de ondergrond dus zitten hier dalen in dan vormt het kunstgras zich in dat dal waardoor de grasmat niet meer strak ligt. Het kiezen van de juiste kunstgras ondergrond is een zeer goed begin!

Er kan gekozen worden om deze werkzaamheden uit te laten voeren of zelf te doen. 

Kunstgras in de tuin aanleggen

Zoals hierboven genoemd is de ondergrond onder het kunstgras erg belangrijk! Daarnaast is het belangrijk dat u een soort kiest die past bij uw situatie. Voetballende kinderen, of kiest u voor kunstgras, zodat u geen onderhoud meer aan uw tuin heeft op uw oude dag. Er is een groot verschil tussen landscaping kunstgras of sport- en speelkunstgras. Elke situatie vraagt andere kenmerken en eigenschappen van de grasmat.

Ook het inzanden van kunstgras helpt enorm bij de levensduur van de kunstgrasmat. Waarschijnlijk leest u wel eens: 'Kunstgras zonder zand!' Dit kan zeker, niet alle soorten kunstgras hebben zand nodig, dit is ook een keuze die u zelf mag maakt. Wij raden aan om het kunstgras altijd in te zanden. Het instrooizand is speciaal gedroogd zand, wat zorgt voor een extra stevigheidslaag in het kunstgras waardoor de sprieten mooi rechtop blijven staan. Daarnaast zorgt het voor gewicht op de grasmat waardoor deze strak blijft liggen. Het inzanden van kunstgras geeft alleen maar pluspunten. Het zal niet opspatten wanneer de kinderen erop spelen. Het zand is zo fijn dat het onder in de mat, tussen de kunstgrasvezels gaat zitten en daar blijft. Je ziet het zand niet zitten in de grasmat. Eventueel kan er na een aantal jaren bekeken worden, of er op sommige plekken extra zand nodig is. Dit komt het meeste voor aan de onderkant van een glijbaan, of bijvoorbeeld onder een schommel. Het zand is gemakkelijk met een harde bezem in te vegen. Per soort wordt bepaald hoeveel kilo zand er per vierkante meter in kan, zodat de kunstgras soort prachtig blijft en het zand toch zijn werk kan doen.

Voordelen van een mooi, groen kunstgrasgazon zonder de nadelen van natuurgras.kunstgras-in-de-tuin

Wanneer u overweegt om voor kunstgras te kiezen, kan het helpen om ervaringen van mensen te horen en te lezen. Ook het zien van resultaten zal uw idee en gevoel over siergras ten goede komen. Bekijken onze afgeronden kunstgras projecten in verschillende plaatsen in Brabant en daarbuiten. Daarnaast is het bezoeken van onze kunstgras showtuin een aanrader. Alle soorten kunstgras uit ons assortiment zijn hier te bekijken en te voelen. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen!

Garden Sense gelooft... dat een tuin er is om van te genieten!


 

Wat onze klanten zeggen

"

Op 27 november zijn we een kijkje gaan nemen bij Garden Sense. Door een mooi aangelegde tuin met diverse kunstgras varianten, kregen wij al snel een goed beeld van de verschillende kunstgrassoorten. Je kunt het zien en voelen en dat is erg prettig. Dankzij de gemoedelijke ontvangst en de professionele houding van Yoni, hebben wij nog diezelfde dag besloten om voor het kunstgras van Garden Sense te gaan en wel voor de GS WILD. Waarom de GS WILD: Door de kleur en lange (wilde) sprietlengte gaf dit voor ons de meest natuurlijke uitstraling. Op 8 december is het kunstgras al door John gelegd en het ziet er ontzettend mooi, strak en niet geheel onbelangrijk: erg natuurlijk uit! Kortom: Wij zijn een blije klant!


Sjors & Kim uit Bladel - Februari 2017

"Omdat wij al 3 keer graszoden hadden gelegd en al twee keer gras ingezaaid hadden en er telkens een hoop mos, onkruid en kale plekken kwamen, hebben we besloten kunstgras te laten leggen. We zijn op zoek gegaan en kwamen uit bij Garden Sense in Oirschot. Waauw, wat hebben ze daar veel keus! Van de eigenaar John kregen we ook goede uitleg over hoe we het zouden moeten leggen of hoe het gelegd zou moeten worden. Uiteindelijk hebben we besloten dat we het door hen zouden laten leggen. Geweldig wat een nette, gezellige, maar vooral harde werker, en hij nam ook al ons oude gras en zand mee. John nogmaals bedankt , het gras ligt er perfect in. De tuin ligt er nu mooi bij en we hebben er nu al plezier van!"


Ben & Joke uit Eindhoven - Juni 2018

"Wij zijn erg te spreken over de service en prijs-kwaliteitverhouding van Garden Sense. We werden erg vriendelijk en goed geholpen bij het uitzoeken van het kunstgras. Voor een mooie prijs werd ons oude gras en zand meegenomen en het nieuwe kunstgras gelegd. Goede, vriendelijke en nette service voor een hele mooie prijs."


Linda & Michael uit Tilburg - November 2016

Na een goed advies en een nette offerte is vandaag het kustgras in mijn voor en achtertuin aangelegd. De reacties zijn alom positief. Ik ben ook zeer tevreden met de service en de snelheid waarmee het hele proces van advies, offerte en aanleg werd doorlopen. Het is zeer goed te merken dat je met een professionele organisatie, die meedenkt en weet waar ze over spreken.


Meneer van Esch - Juli 2018

John en Yoni zijn een gouden duo. Yoni is goed bereikbaar en denkt graag snel mee en John voert de werkzaamheden/ aanleg zorgvuldig uit. Hij heeft plezier in het werk en straalt dat ook uit. Daarnaast denkt hij ook mee bij het aanleggen en is het een aardige man. Kortom, voor mooi kunstgras en goed advies en aanleg moet je bij Garden Sense zijn. John en Yoni bedankt!


Liese-Rixt en Bart - Februari 2019

'GARDEN SENSE mag met recht in hoofdletters geschreven worden. Wat een fijn bedrijf om mee samen te mogen werken. Na een ongedwongen eerste bezoek in Oktober bij Yoni hadden wij meteen al besloten om niet verder te gaan kijken en GARDEN SENSE het kunstgras aan te laten leggen. We kregen het advies om in januari nog een keer op de koffie te komen om de nieuwste grasssoorten en kleuren te komen bekijken. Wij hebben gekozen voor GS Branch. John is een echte vakman en gaat voor 100 % resultaat en dat is dan ook terug te zien in het gras! Een echt Brabants bedrijf waar men de tijd voor je neemt en met goede adviezen komt en een eerlijke service! En last but not least ...het echte genieten kan nu gaan beginnen. John en Yoni bedankt!'


Familie van den Heuvel - maart 2017

Wij zijn zeer goed geholpen door Yoni en de keuze was divers. Het aanleggen door John verliep precies zoals was doorgesproken en het ziet er perfect uit. Een aanrader!!!!


Familie de Kort uit Udenhout - Maart 2019

Nieuws ontvangen over acties en aanbiedingen van Garden Sense?